NieuwsSardinië

Ryanair geeft Paus gratis ticket naar Sardinië

Voor de nieuwe Paus Franciscus staat soberheid voorop. Luxe hotels, dure auto’s of kaviaar en champagne in de businessclass zijn niet aan hem besteed. Daarom sluiten we niet uit dat hij serieus nadenkt over het aanbod dat Ryanair hem vandaag deed. De low-cost maatschappij uit het katholieke Ierland, geeft de Paus een gratis retourtje Cagliari op Sardinië. Daar bezoekt hij op 22 september de Nostra Signora di Bonaria Basiliek. Toen hij in mei deze trip al aankondigde legde hij uit dat deze basiliek de naamgever was voor zijn geboorteplaats, Buenos Aires in Argentinië.

De gulle gift van de maatschappij vertegenwoordigt een waarde van € 45,52. Maar dat is wel zonder ingecheckte bagage en zoals u weet gaan de kosten bij het inleveren van uw volle koffer aardig oplopen. De kleding van de Paus lijkt ons moeilijk in de handbagage te kunnen en er moet ook nog een zware Mercedes Pausmobiel mee. Wij vermoeden daarom dat hij toch, zoals gebruikelijk, zal kiezen voor een gecharterde Alitalia Jumbo.

Tijdens zijn reis onlangs naar Brazilië voor de Wereldjongerendagen nam hij nog een gewone lijnvlucht. Dat hij die keer wel businessclass vloog (maar zonder bed!) was voor zijn doen al een uitspatting. Tot voor kort kocht hij altijd het goedkoopste kaartje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button