NieuwsSmaken

RTL-bonnetjes geven kijkje in culinaire voorkeur van het kabinet

Politici zijn soms net gewone mensen die af en toe iets moeten eten. Verschil is dat ze dat wat vaker buiten de deur doen en dat u de rekening uiteindelijk betaalt. RTL speurde naar alle declaraties van de kabinetsleden. De bonnetjes tonen een interessant inzicht in de culinaire voorkeuren van onze bewindslieden.
Zo dacht u misschien dat (ex-minister) Donner iedere dag met broodtrommel achterop het heerenrijwiel naar het werk gaat maar nee, ook hij eet veel buiten de deur (Franse keuken). Verhagen eet vanzelfsprekend in restaurant Maxime op de Denneweg in Den Haag. Minister de Jager bijt regelmatig in een Whopper bij de Burgerking en ook dat verwondert ons niet.
Maar onze favoriet is toch echt Minister van Bijsterveldt van Onderwijs want zij is een fan van Italiaans eten! De declaraties laten tientallen bonnetjes zien van Italiaanse restaurants in Den Haag maar ook Pizzeria Pompeï in Leeuwarden kreeg een keer bezoek van de excellentie.

Minister van Bijsterveldt van Onderwijs
Van Bijsterveldt is liefhebber van de Italiaanse keuken. (foto:Rijksoverheid)

Restaurant A Roma op de Bagijnestraat, twee passen lopen van Het Binnenhof, kan bijvoorbeeld op de warme belangstelling van de minister rekenen. Vervolgens zien we een bon van het goed aanschreven Zio Ciro en dat is meteen de hoogste rekening, ruim 500 euro. De minister voelt de tijdgeest goed aan want het bleef slechts bij een bezoek aan dit prima restaurant dat het predicaat Accademia Italiana della Cucina mag dragen. Helaas zijn de bestelde gerechten op de bonnen verwijderd. Alleen bij de rekening van Zio Ciro is nog net een Panna Cotta te zien.

Tot slot is Van Bijsterveldt (ook verantwoordlijk voor het Horeca-onderwijs) vaste klant van Pinocchio, de oudste pizzeria van Den Haag, volgens de website van het restaurant. Op die website zien we ook de SP-voorman Roemer die er af en toe een vorkje prikt.
De gewoonte om foto´s van het bezoek van beroemdheden op te hangen in het restaurant herkent u vast van uw vakanties in Italië. Binnenkort volgt een oproep op deze site om uw foto met een Italiaanse (of Nederlands-Italiaanse) beroemdheid op te sturen waarmee we een mooie VIP-muur maken in de komende editie van onze gedrukte krant (verschijnt 19 april).

Bekijk alle declaraties op de site van RTL.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button