Italiaanse auto'sNieuwsStile ItalianoVakantie

Route Mille Miglia 2024 via Genua

De bekende klassiekerrally Mille Miglia gaat ieder jaar van Brescia naar Rome en weer terug. Welke plaatsen het evenement onderweg aandoet is soms een verrassing. Zo gaat de route Mille Miglia 2024 via Genua en daarna langs de kust van Toscane naar Rome. 11 juni is de start, 15 juni zijn alle vierhonderd wagens als het goed is weer terug.

La corsa più bella del mondo noemen de Italianen het evenement. Elk jaar reizen duizenden mensen van over de hele wereld in het voorjaar naar Brescia om de Mille Miglia Storica te beleven. Het oldtimer evenement dat de herinnering aan de legendarische race levend moet houden, is uitgegroeid tot een spektakel dat zijn gelijke niet kent.

11 juni is de start in Brescia en dan gaat het via Bergamo, Novara en Vercelli naar de finish in Turijn.

12 juni rijden de auto’s naar het zuiden via de prachtige De Langhe streek en het centrum van truffelstad Alba naar de havenstad Genua voor de lunch. In de middag voert de route langs de kust naar eindpunt Viareggio.

13 juni volgens ze de borden Rome via Lucca, Livorno, Grosseto en het meer van Bolsena. Een mooie optocht op de Via Veneto in de Italiaanse hoofdstad sluit de dag af.

14 juni is de mooie stad Orvieto een prachtig tussenpunt om te gaan staan. Lunchen doet men in het dorp Solomeo (500 inwoners) in de buurt van Perugia. Vervolgens is Siena zoals wel vaker een tussenstop. Deze etappe eindigt in Bologna.

15 juni liggen Ferrara en Mantua op de route. Via onder andere het chique stadje Salò aan het Gardameer komen ze uiteindelijk aan op de Viale Venezia in Brescia.

Route Mille Miglia 2024 via Genua

Meer over de Mille Miglia

Lees al onze verhalen via deze link.

Route Mille Miglia 2024 via Genua
De vaak peperdure wagens worden altijd enthousiast onthaald. Route Mille Miglia 2024 via Genua

Een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button