CampaniëNieuwsSmaken

Ron Blauw wint Italiaanse prijs

De bekende chef Ron Blauw kan zich 1 december verheugen op een mooi reisje naar de golf van Napels. In het gezellige Sorrento zal hij dan de Premio Villa Massa in ontvangst nemen in de categorie buitenlandse chef. Het is een van de hoogtepunten tijdens de gastronomische dagen in de stad.

Il Giornale volgde ooit een kookcursus bij sterrenchef Ron Blaauw, destijds nog met het vlaggenschip in Ouderkerk aan de Amstel. Toen bleek uit de keuze van het menu al zijn liefde voor de Italiaanse keuken. We maakten o.a. inktvisjes schoon, strooiden veel Parmezaan in de spinazie en leerden een slim kunstje om een gepocheerd ei te simuleren. Dat foefje kunnen we nu wel verklappen. Smeer plastic folie met truffelolie in, doe de folie in een kopje, daarin het ei en snoer het dicht. Stoom het ei in het zakje vervolgens in een paar minuten perfect gaar.

Limoncellohuis

De prijs die door Villa Massa wordt gesponsord, het bekende Limoncellohuis uit Sorrento, is in het leven geroepen voor chefs die excelleren in hun vakgebied. Er wordt ook een Italiaanse chef onderscheiden maar de buitenlandse chef krijgt de prijs vanwege zijn culinaire betekenis voor zijn land, zijn of haar innovatieve karakter, respect voor tradities en natuurlijk de liefde voor de Italiaanse keuken.Eervolle prijs

De prijs is absoluut eervol want Blauw verkeert in een illuster gezelschap. Zo won de vermaarde Duitse kok Heinz Beck eerder de prijs. De chef kookte drie Michelinsterren voor het befaamde La Pergola in Rome en maakt nu furore met zijn restaurant The Lanesborough in London. Hij geldt als een van de beste Italiaans kokende chefs ter wereld.

Andere prijswinnaars waren de Russische chef Vitaliy Karsaev en Alexander Filin, die ook gek zijn van de Italiaanse keuken en gelden als de beste van Moskou.

Lees meer over toprestaurants in Italië.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button