NieuwsReceptenSmaken

Ron Blaauw bakt panettone

De Italiaanse panettone is de laatste jaren een echte hit. Het heerlijk luchtige kerstbrood aait zacht je gehemelte. 100 miljoen zijn er dit jaar weer in Italië gebakken. Zo’n lekker baksel moeten creatieve Hollanders ook kunnen maken dachten koffiespecialist Paul Manetti en topchef Ron Blaauw.

Samen gingen ze aan slag met een Hollandse Panettone als resultaat. De garnering kwam van de Italiaanse-Nederlandse kunstenaar Selwyn Senatori die het blik tekende.

De hippe blikken zijn vanaf woensdag 22 december af te halen in alle Ron Gastrobar-restaurants. Bestel ze op rongastrobarathome.nl of op de website van Manetti.

Ron Blaauw Panettone bakken

Zelfs panettone bakken

Blaauw en z’n bakker lieten weten dat het nog wel even een uitdaging is om een perfecte panettone te bakken. Durf jij het aan? Lees dat hier ons recept. We zijn benieuwd naar je resultaat!

De allerlekkerste panettone

Misschien is Blaauws creatie wel de allerlekkerste. Nederlandse limoncellostokers versloegen de Italiaanse ook al eens in internationale competities. Blaauw werd zelfs al eens onderscheiden door Italiaanse vakbroeders. Wie weet zien we hem wel al eerste Nederlandse deelnemer aan het WK Panettonebakken 2022!

Vooralsnog is Salvatore Tortora uit Napels de koning. Hij won het WK Panettonebakken dit jaar in Lugano. Daaraan deden niet alleen banketbakkers uit Italië mee maar ook uit Frankrijk, Spanje, Zwitserland en Portugal. Tortora bakt al van kinds af aan en is in zijn vrije tijd een enthousiast vogelaar. Hij ging met een beker en 300 kilo bloem naar huis. Daar werkt hij als adviseur voor het koffiemerk Espresso Napoletano, dat ook heerlijke zoete klassiekers bakt voor de lokale horeca.

Panettone bakken
Salvatore Tortora is de winnaar van het WK Panettonebakken 2021

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button