LazioNieuwsRegio'sRomeStedenVakantie

Rome Fiumicino beste luchthaven van Europa

Bij Schiphol zullen ze flink achter de oren krabben want de Italiaanse luchthaven Fiumicino in Rome wordt keer op keer verkozen tot beste luchthaven van Europa.

De meningen zijn unaniem. De Best Airport Awards van Aci Europe gaat al jaren naar Fiumicino en begin deze maand deelde de gerenommeerde beoordelaar Skytrax al de hoogste score van vijf sterren uit. Slechts twaalf luchthavens ter wereld hebben er zoveel en in Europa alleen München.

Nu prijkt Rome opnieuw in de top 10 van de Airport Service Quality Awards. Dat is een internationale prijs van de Airports Council International en het techbedrijf Amadeus. Rome staat samen met Istanbul als enige grote (meer dan 40 miljoen passagiers) Europese luchthaven tussen de grote jongens uit India, China, Singapore en de VS.

Fiumicino wordt geroemd omdat het er schoon is, personeel vriendelijk is en z’n best voor je doet en het gewoon een prettig vliegveld is om te verblijven. Verder doet Rome het erg goed op het gebied van duurzaamheid, digitalisering en innovatie. In onze gedrukte krant kon je al lezen dat hier de eerste Drone-taxi gaat vliegen die je snel naar het hart van de stad brengt.

Deze Drone-taxi gaat als eerste in Rome vliegen

Een andere bezienswaardigheid is dat je in de terminal Romeinse beelden kan bewonderen. Die komen uit Ostia Antica, een archeologisch park vlakbij. Ze zijn rond de 2000 jaar oud.

Rome Fiumicino beste luchthaven van Europa
Rome Fiumicino beste luchthaven van Europa. Het is er goed toeven, bijvoorbeeld door prachtige exposities in de terminal.

Turijn en Bergamo beste kleinere luchthavens

Turijn Caselle Airport, ook wel bekend als Sandro Pertini International Airport, gooit steevast hoge ogen bij de kleinere luchthavens met minder dan vijf miljoen passagiers. Nu moeten we hier wel een klein kritiekpuntje leveren, al kan de luchthaven daar wellicht weinig aan doen. Vluchten naar Turijn zijn relatief duur vanuit Nederland. Ryanair vliegt wel voordelig vanuit Charleroi in België. Gelukkig is de stad ook goed bereikbaar met de trein en dat wordt in de toekomst alleen nog maar beter. Dan is de treintunnel van en naar Frankrijk klaar waarmee een reis via Parijs nog maar een paar uur duurt.

De luchthaven van (Milaan) Bergamo tot slot werd onlangs door Aci World voor het tweede achtereenvolgende jaar gekozen tot beste Europese luchthaven. Dat was in de categorie tussen 5 en 15 miljoen passagiers per jaar. Dat gebeurde op basis van meer dan 500.000 beoordelingen van reizigers waarbij 300 luchthavens wereldwijd werden vergeleken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button