LazioNieuwsRegio'sRomeStedenVakantie

Rome bant kinderkopjes

De erbarmelijke staat van de Romeinse wegen wordt aangepakt. De stad bant op veel plaatsen de karakteristieke kinderkopjes die het wegdek in veel straten bekleden.

Hobbeldebobbel door Rome met de taxi of huurscooter. Je hebt het vast meegemaakt. Het slechte wegdek en het plaveisel van kinderkopjes zijn de oorzaak. Ze zien er misschien charmant uit maar de weggebruikers en de gemeente zijn er ondertussen wel klaar mee. Vooral voor scooterrijders zijn ze bij regen ronduit gevaarlijk. Vijf jaar geleden kon om deze de slotetappe van de Giro d’Italia maar stapvoets worden verreden! Vooral dames met hakken te voet gaan dikwijls onderuit.

De karakteristieke bobbelsteentjes die ze Rome sampietrini en in België kasseien noemen, gaan daarom in de ban. In 68 straten in het centrum wordt glad asfalt gelegd, waaronder een paar belangrijke verkeersaders zoals de Viale Aventino en Via del Corso. Op de Via IV Novembre zijn ze al weg. Het hele project dat in 2019 werd gelanceerd is onderdeel van een grote en broodnodige opknapbeurt van het Romeinse wegennet. De afronding gaat nog wel even duren want ook het wegennet is niet in één dag gebouwd…

Ciao Tutti schreef een mooi verhaal over de oorsprong van de steentjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button