NieuwsRegio'sToscaneVakantie

Rolstoel toegankelijke attracties in Toscane

Als je goed ter been bent sta je er niet altijd bij stil dat het voor mindervaliden niet altijd eenvoudig is om Italië te bezoeken. In de steden op een berg met steile straten en middeleeuwse plaveisel, duw je jezelf niet even omhoog en in de Toren van Pisa zit geen lift. Gelukkig is er wel steeds meer aandacht voor mensen met een beperking, bijvoorbeeld als je in een rolstoel zit of blind bent. De website Visit Tuscany heeft een speciale pagina met alle attracties in Toscane die goed toegankelijk zijn voor iedereen.

Op de website staan 100 musea, parken en andere bezienswaardigheden die rolstoelvriendelijk zijn of bijvoorbeeld geschikt zijn voor blinden en slechtzienden. Neem het Castello Imperatore bij Prato. De culturele vereniging Arcantarte bedacht daar een route waarmee blinden en slechtzienden het monument zelfstandig kunnen ontdekken.

In de nog vrij onbekende kastelenstreek Mugello zijn zes musea waar zoveel mogelijk rekening is gehouden met minder validen en gehandicapten. Daar krijg je zelfs gratis toegang als je samen met een begeleider komt.

Rolstoelvriendelijke wandelroute in Toscane

Een rolstoelvriendelijke wandelroute in Toscane is bijvoorbeeld die van de piramides van Abetone naar Monte Maiori. Een rondje van ongeveer acht kilometer door de bergen over een licht glooiende onverharde weg, die ook goed met een rolstoel is af te leggen.

Meer informatie over de rolstoel toegankelijke attracties in Toscane op: visittuscany.com/en/interests/accessible-tuscany

Toegankelijke stranden in Toscane

Rolstoel toegankelijke attracties in Toscane

Een paar jaar terug zijn een aantal stranden in Toscane aangepast voor minder validen zoals die van Castiglione della Pescaia, Montignoso en die van de bekende badplaats San Vincenzo. Er werden loopbruggen en hellingbanen geïnstalleerd maar ook meer schaduwplekken, speciale toiletten en borden in braille. Hier staan ook de bekende rolstoelen met de dikke wielen die daardoor makkelijk door het zand rijden.

Ook voor de Vaticaanse musea vrij toegang

De Italiaanse bedevaartsoorden krijgen al eeuwen te maken met minder validen en zijn daarop inmiddels ingesteld. Bekijk bijvoorbeeld even deze speciale pagina op de website van de Vaticaanse musea.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button