Nieuws

Rolling Stones op 22 juni in het Circus Maximus in Rome

De kaarten voor de Rolling Stones op Pinkpop waren binnen een uur uitverkocht. Voor Stones- en Italiëfans die misgrepen komt er een zeer aantrekkelijke herkansing. Op 22 juni treden ze namelijk op in het Circus Maximus in Rome, u weet wel, van Ben Hur. Op het terrein is plek voor 100.000 mensen.

Het optreden is een opmaat naar hun Europese tour en valt precies tussen het optreden in Landgraaf 7 juni, en dat in Werchter op 28 juni. 47 jaar geleden traden de Stones voor het eerst op in Italië. Die concerten duurden maar 40 minuten en bracht de inmiddels legendarische band ook toen naar Rome en daarnaast naar Bologna en Genua.
In die periode was er veel sociale onrust in Italië. Men greep de concerten aan voor demonstraties die vaak uitmondden in hardhandige confrontaties met de politie.

Kaarten voor de Stones in Rome

Kaarten kosten € 78,- en gaan 21 maart in de verkoop via  TicketOne.it. Houders van een American Express creditcard kunnen komende woensdag, 19 maart, al gebruik maken van de ‘pre-sale’.

UPDATE 16 juni 2014
Er zijn kaarten voor de Stones in Rome te koop!

Volg de website van de organisatie voor meer informatie: www.rockinroma.com

Het Circus Maximus zoals het er uit zou hebben gezien
Het Circus Maximus zoals het er uit zou hebben gezien

Het Circus Maximus

Het Circus Maximus was een stadion voor wagenrennen en gladiatorengevechten. Al in de 6e eeuw v.Chr. werden hier de eerste spelen gehouden. Gaandeweg kwamen er tribunes, stallen en triomfbogen. Ook Julius Caesar breidde het stadion uit, net als Augustus die een keizerlijke loge liet bouwen. In 10 v.Chr. werd de eerste obelisk uit Egypte hier op de renbaan geplaatst. In de arcaden kon je shoppen, op de wedstrijden wedden, maar ook vrouwen van lichte zeden huren. Wetenschappers hebben achterhaald dat in het Circus Maximus vrouwen en mannen naast elkaar mochten zitten. Dit was bijvoorbeeld in het Colosseum niet gebruikelijk.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button