Italiaanse auto'sNieuwsStile Italiano

Roger Dubuis eert Lamborghini Revuelto met horloge

Van dit persbericht en vooral de plaatjes ging het mannenhart van je redacteur wel even kloppen. Het Zwitserse horlogehuis Roger Dubuis brengt een nieuw model van de Excalibur Spider serie uit ter ere van de Lamborghini Revuelto. Extravagant, innovatief, creatief en niet voor iedereen weggelegd. Net als de auto. Maar dromen mag toch?

Een flyback chronograaf noemt men het nieuwe klokje in vaktermen. Het is een weerspiegeling van de ‘hyper horology’, waarmee het merk grenzen wil verleggen.

Het opvallende horloge refereert aan de langdurige samenwerking tussen de Zwitsers en Lamborghini Squadra Corse. De kleuren en het design zijn helemaal in lijn met de Lamborghini Revuelto die begin dit jaar door de Italianen werd gepresenteerd. De op de Aventador geïnspireerde Revuelto is een V12 hybride supersportwagen. Ouderwets benzine nog maar wel met elektrische impulsen. Ook dit model gaat alweer als warme broodjes. De grote baas liet weten dat hij tot 2025 is uitverkocht. Het merk doet sinds het door Audi werd overgenomen enorm goede zaken. Dit jaar werd het 60-jarig bestaan uitbundig gevierd.

Techniek

Roger Dubuis eert Lamborghini Revuelto met horloge

De Excalibur Spider Revuelto Flyback Chronograph is uitgerust met het geavanceerde RD780 uurwerk met flyback functie, tachymeter, datum en een gangreserve van 72 uur. Het geïntegreerde kaliber, met een verticale koppeling en een zichtbaar kolomwiel, is door Roger Dubuis volledig in eigen manufactuur ontwikkeld en vervaardigd. 

De symmetrische kast van 45 mm is uitgevoerd in lichtgewicht carbon. De markante lunette is van zwart, ultrabestendig keramiek. Naast oranje en groene tinten kenmerkt het horloge zich door verschillende oppervlakteniveaus. De chronograaf is voorzien van een rubberen band en het prestigieuze ‘Poinçon de Genève’ keurmerk.

Kost dat?

Roger Dubuis eert Lamborghini Revuelto met horloge

Wat zo’n klokje dan kost krijgen we niet te horen maar soms moet je daar ook maar niet naar vragen. Wat we wel weten is dat sommige modellen van Roger Dubuis bijna net zoveel kosten als de instapper van Lamborghini, de Urus.

Roger Dubuis eert Lamborghini Revuelto met horloge

Roger Dubuis eert Lamborghini Revuelto met horloge

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button