Kunst & CultuurKunst, film, muziekMuziekNieuws

Rockband Måneskin wint Sanremo Songfestival 2021

De band Måneskin heeft het songfestival van Sanremo 2021 gewonnen met het nummer Zitti e buoni. Tweede eindigde Fedez en Francesca Michielin met Chiamami per nome. De derde plaats was voor Ermal Meta met Un milione di cose da dirti.

Inmiddels hebben de winnaars ook bekend gemaakt, dat ze willen deelnemen aan het Eurovisie Songfestival in Rotterdam. Winnaars van SanRemo hebben het recht de uitzending te weigeren, zoals gebeurde in 2016. Op dat moment wordt de tweede plaats uitgezonden om namens Italië deel te nemen.

Het liedjesfestijn werd voor het eerst in de geschiedenis zonder publiek georganiseerd. Desalniettemin waren de uitzendingen weer een groot succes op Italiaanse TV, maar ook via internet in het buitenland. De optredens van stervoetballer Zlatan Ibrahimovic zorgde voor veel internationale publiciteit.

Måneskin deelnemer Italië songfestival Rotterdam

De vierkoppige formatie Måneskin bestaat uit Damiano David, Victoria De Angelis, Thomas Raggi en Ethan Torchio. De naam is het Deense woord voor maanlicht. Vandaar het rondje op de letter a. Bandlid Victoria is half Deens. Ze bedachten de naam op de middelbare school in Rome waar ze elkaar leerden kennen.

Måneskin werd bekend in Italië toen ze tweede werden in de Italiaanse versie van de X Factor in 2017. Hun debuutsingel Chosen werd daarna een succes met een tweede plek in de hitparade. Daarna volgende nog de hits Morirò da re en Torna a casa.

Italië heeft wel eens fijngevoeliger liedjes ingezonden. Oordeel zelf of Zitti e buoni hoge ogen gaat scoren in mei.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button