Italiaanse restaurantsNieuwsSmaken

Roberto Payer stopt bij Hilton en Waldorf Astoria

De 71-jarige Roberto Payer stopt 1 januari als grote baas van het prestigieuze Waldorf Astoria hotel in Amsterdam, onderdeel van Hilton. De Italiaan was maar liefst 52 jaar in dienst! Hij blijft de wereldwijde hotelketen wel adviseren.

Roberto Payer werd in 1950 in het Italiaanse Cordenons geboren en startte zijn loopbaan bij Hilton als jonge twintiger in de jaren ’70. Vol enthousiasme en met passie voor het vak groeide hij uit tot een van de meest succesvolle hoteliers ter wereld. Hij heeft veel ontwikkelingen in gang gezet, voelde telkens de tijdgeest aan en wist op de juiste momenten te anticiperen op veranderingen. Hij schroomde daarbij niet om onorthodoxe maatregelen te nemen en risico’s aan te gaan in de overtuiging dat het ‘zijn’ hotel ten goede zou komen.

Afkomst

Natuurlijk verloochende hij zijn afkomst niet. Met zijn credo ‘dicht bij jezelf blijven’ bracht hij het Italiaanse restaurant Roberto’s in Hilton Amsterdam naar de top. Tot op de dag van vandaag zet Payer er nog zijn persoonlijke stempel op. Na zijn tijd als General Manager van het Hilton Amsterdam, stond hij aan de wieg van het luxe Waldorf Astoria in de hoofdstad.

Payer kreeg vele onderscheidingen. Voor hem misschien wel de mooiste was die van Commendatore en Grande Ufficiale, (grootofficier), de hoogste orde van de Ordine della Stella d’Italia. De voormalig Italiaanse President Napolitano gaf hem in 2012 persoonlijk deze eer (zie foto). Verder is Payer ook Officier in de Orde van Oranje Nassau.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button