NieuwsstileStile Italiano

Riva zet eerste elektrische boot in de showroom

Ferrari, Lamborghini en Maserati, ze moeten er allemaal aan geloven; ronkende cilinders gaan naar het museum, sportwagens op stroom zijn de nieuwe jongensdroom. Op het water volgt de fameuze Italiaanse botenbouwer Riva de trend.

In 2022 presenteerde het roemruchte merk al een prototype van haar eerste elektroboot op een chique botenbeurs in Monaco. Begin dit jaar lieten ze op BOOT Düsseldorf zien dat hij helemaal af is. Je kan ‘m vanaf nu kopen!

Klassiek model

De E1-Iseo heet hij, een klassiek model vernoemd naar het gelijknamige meer waar het hoofdkantoor is gevestigd. Waterskiën moet lukken want hij kan met een snelheid van 74 km per uur over het water scheren. Doe je het wat rustiger aan dan zou de accu het 10 uur moeten volhouden.

Dat volhouden is ook wel belangrijk liet Alberto Galassi weten, CEO van de Ferretti Group. “Je wilt niet midden in de kustwacht de kustwacht moeten bellen”.

Het negen meter lange jacht heeft ook een volledig digitaal touchscreen-dashboard dat de analoge weergaven van de klassieke modellen imiteert.

Tot slot laat het merk weten dat je er lekker snel van 0 tot bij wijze van spreken 100 mee kan. “De acceleratiecurve is aanzienlijk steiler dan die van een boot van vergelijkbare grootte, aangedreven door een verbrandingsmotor”.

Riva zet eerste elektrische boot in de showroom

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button