FilmKunst, film, muziekNieuws

Rimini. Film van treurnis en nostalgie

Rimini, wie heeft er niet gefeest?! De badplaats staat centraal in de gelijknamige film die vanaf morgen draait. En ja, als oplettende lezer had je al gezien dat de voertaal Duits is in deze film. Toch willen we je hem niet onthouden want de kritieken zijn best goed en het decor voor velen waarschijnlijk een stuk nostalgie. Al komen die herinneringen meestal niet overeen met sfeer in deze film.

Het verhaal gaat namelijk over Richie Bravo. Hij was ooit een succesvolle popster maar is flink afgegleden. Tegenwoordig leidt hij een losbandig maar ook treurig bestaan in het Rimini van buiten het hoogseizoen. In een permanente staat van verdoving geeft hij concerten aan gepensioneerden in louche hotels, heeft hij tegen betaling seks met fans en weet hij zijn gokverslaving tussen de bedrijven door ook nog te onderhouden. Als zijn dochter op een dag met een eis om geld zijn leven terug instapt, komt zijn bijzondere leefstijl abrupt tot een einde.

Geen stralende zon en strandbedjes zo ver het oog rijkt. Het druilerige decor past bij de vergane glorie van de hoofdrolspeler. Mistig, mysterieus en melancholisch geven misschien nog een te positieve duiding. Een franjeloze film noemt regisseur Ulrich Seidl het.

Rimini draait vanaf 17 november vooral in de kleinere filmtheaters.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button