HuizenNieuws

Rijke Russen kopen Toscaanse villa’s

Lucca is doelwit geworden van Oost-Europese miljonairs sinds de oorlog in de Oekraïne uitbrak en de financiële sancties tegen Rusland werden ingesteld. Oligarchen parkeren hun geld liever in de relatief veilige Italiaanse vastgoedhaven. Volgens lokale makelaars komt 60% van de kopers van het topsegment rond Lucca nu uit de voormalige Sovjet-unie.

Tientallen jaren geleden koloniseerde gefortuneerde Russen al de chique Toscaanse kustplaats Forte dei Marmi. Toen kochten ze massaal de dure villa’s van Milanese ondernemers om vervolgens met hun Ferrari’s door de smalle straten te paraderen. Nu hebben ze het vizier dus gericht op het binnenland. Het zijn overigens niet alleen investeringen laat een makelaar weten. Door de instabiele situatie in Oekraïne willen sommige ook permanent met hun gezin in Italië komen wonen.

rijke russen kopen onroerend goed toscane

Wansmaak

Toen de Russen in de jaren 90 van de vorige eeuw Italië ontdekten werden ze uitgelachen om hun wansmaak. Ze kochten bontjassen in augustus en stonden er op dat de ober een stevige Toscaanse rode wijn bij de vis zou inschenken. Maar dat is veranderd. Hun kinderen gaan nu naar Internationale scholen in London en New York en het culturele bewustzijn is gegroeid, aldus een ingewijde. Daardoor hebben ze nu oog voor de schitterende 19e-eeuwse villa’s rond Lucca. Dat ligt maar een dikke 20 kilometer van de kust. “Twintig jaar geleden vonden ze hier winkels die er thuis niet waren maar nu zit Gucci ook gewoon in Moskou op de hoek. Het grappige is dat Russen nu zelfs zoeken naar plaatsen waar niet al te veel andere Russen komen.”

De huizenprijzen voor het luxe segment stijgen dus sinds de vraag groter wordt. Maar ze zijn nog steeds laag voor Russische begrippen. “Voor vier a vijf miljoen euro heb je een klassieke villa met schitterende fresco’s, zwembad en grote tuin. Datzelfde geld betaal je voor een luxe woning uit de jaren 70 in Forte dei Marmi”, aldus een makelaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button