Nieuws

Restauratie Kasteel De Haar na tien jaar r voltooid

Als je het Italië evenement de afgelopen jaren heeft bezocht, was je niet anders gewend dan steigers rondom het kasteel. 10 jaar lang werd er gewerkt aan het monumentale gebouw dat aan verzakking letterlijk ten onder dreigde te gaan.

De fundering en de buiten- en binnenkant van het gebouw zijn aangepakt. Drie weken terug was het kasteel tijdens het Italië Evenement al in volle glorie te bewonderen, een fantastisch plaatje.

De restauratie duurde zolang omdat er niet altijd genoeg geld was. Uiteindelijk is met behulp van fondsen en subsidies de benodigde 40 miljoen euro bij elkaar gehaald.

15 juni was de officiële opening die werd bijgewoond door de Utrechtse burgemeester Wolfsen, Commissaris van de Koningin Robbertsen en leden van de baronale familie Van Zuylen, de voormalige eigenaren van het kasteel.

De baron zelf, heeft het einde van de renovatie van zijn kasteel niet meer meegemaakt. Hij overleed begin januari op 78-jarige leeftijd. Zijn nazaten mogen tot in lengte van dagen in de maand september in het voorouderlijk kasteel verblijven. De baron heeft vijf dochters.

Beluister de livereportages op RTV UtrechtGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button