Italiaanse restaurantsNieuwsSmaken

Restaurant Incanto bekroond tot het beste Italiaans restaurant van Nederland

Gisteravond is in het Hilton Hotel te Amsterdam restaurant Incanto uit Amsterdam bekroond tot het beste Italiaans restaurant van Nederland 2011, een verkiezing van Italië Magazine . Roberto Payer, voorzitter van de Italiaanse Kamer van Koophandel in Nederland, mocht chef-kok en eigenaar Simone Ambrosin verblijden met de prijs. De prijs bestaat uit een speciale plaquette, een drieliterfles Taittinger en een reportage in het najaarsnummer van Italië Magazine die eind september verschijnt.

Tijdens de feestelijke bijeenkomst waren vertegenwoordigers van alle genomineerde restaurants aanwezig. De professionele jury stelde na uitvoerig overleg een shortlist samen van tien genomineerde restaurants in Nederland en nam er kritisch de proef op de som. De jury bestond uit

voormalig sterrenkok en bekroond kookboekenschrijver Angélique Schmeinck, Karel Bagijn, al meer dan dertig jaar culinair journalist en Paul van Eijndhoven de hoofdredacteur van Italië Magazine.

Ondanks het feit dat er maar een de winnaar kan zijn, benadrukte de jury dat alle genomineerde restaurants getuigen van visie en passie. Italië Magazine zocht naar de beste, écht Italiaanse restaurants in Nederland waar authentieke smaken en receptuur in ere worden gehouden. Alle restaurants worden dan ook van harte aanbevolen en zijn weer kanshebber voor de verkiezingen van 2012!

Bekijk alle genomineerden in ons eerdere bericht over de verkiezing.

Nog meer lekkere Italianen volgens het blad Lekker.
Bekijk ook de uitslag van 2012! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button