Italiaanse restaurantsNieuwsSmaken

Restaurant Il Gattopardo in Rotterdam ruikt een ster

De Michelingids heeft deze maand tien Nederlandse restaurants toegevoegd die meteen ook een eigen pagina krijgen op de website. Italiaans restaurant Il Gattopardo in Rotterdam is daar eentje van. Of er ook een ster volgt weten we pas op 7 oktober, maar een Bib Gourmand vinden we al een hele prestatie.

Twee jaar geleden maakten wij kennis met Chef Salvatore Randazzo van Il Gattopardo. Hij leerde ons hoe je Napolitaanse Babà moet maken (zie recept). Op Katendrecht opende hij in 2021 de deuren en eind mei 2022 waardeerde restaurantgids Gault Millau het al met het respectabele puntenaantal van 13,5. We mochten het moment dat de buitengewoon charmante en zeer gedreven chef het hoorde meemaken. Vorig jaar werd zijn restaurant genomineerd voor Italiaans restaurant van het Jaar.

Voorheen had hij samen met compagnon Vincent Muller een restaurant in Rijsbergen. Het opvallende duo werkt nog steeds samen. Salvatore komt van Sicilië. Het vak leerde hij van zijn ouders en grootouders. In de familie zitten verder veel patissiers dus een perfecte Baba was voor Salvatore een fluitje van een cent. Dat hij echter veel meer in zijn mars heeft is inmiddels wel duidelijk.

Michelin

Restaurant Il Gattopardo in Rotterdam ruikt een ster
Salvatore Randazzo aan het werk. Collega chefs kijken geïnteresseerd toe

Dat ook de inspecteurs van Michelin dit pareltje hebben ontdekt verbaast ons dus niet. We willen je de prachtige tekst die ze op de website publiceerden niet onthouden.

“Il Gattopardo is een restaurant met uitstraling, een zaak die een zekere Italiaanse je-ne-sais-quoi bezit. De chef komt persoonlijk aan tafel zijn Siciliaanse gerechten voorstellen, die hij graag een frisse update geeft. Zo gaat hij een crème brûlée van boterzachte octopus serveren met een geraffineerde aardappelcrème die is versterkt met zeealgen”, schrijft Michelin. “Hij is even precies in het bereiden van diepgaande sauzen als dat hij huisgemaakte ravioli vult met uitgesproken gorgonzola. De chef giet dergelijke lekkernijen in een korte kaart die u eveneens in menuvorm kunt nemen. Laat u ook zeker verleiden door de wijnkaart, die volledig op Italië is gericht en enkele zeer mooie referenties telt.”

Restaurant Il Gattopardo in Rotterdam ruikt een ster
Il Gattopardo wil je verrassen met een Italiaanse fine-dining menu.

Il Gattopardo zit op de Delistraat 2 in Rotterdam. ilgattopardo.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button