Kunst & CultuurKunst, film, muziekNieuwsStedenVenetië

Rem Koolhaas directeur Architectuurbiënnale Venetië 2014

Onze eigen Rem Koolhaas is benoemd tot directeur van de Architectuurbiënnale van Venetië. De wereldberoemde architect gaat de manifestatie in 2014 leiden die dan voor de 13 keer plaatsvindt. Deze biënnale is de tegenhanger van de bekende Biënnale van Venetië gericht op kunst. De festivals worden ieder jaar om en om georganiseerd. De laatste Architectuurbiënnale vond in 2012 plaats.

Voorzitter van de raad van bestuur Paolo Baratta is trots op de aanstelling van de Nederlandse architect: “De architectuurtentoonstellingen van de Biënnale zijn internationaal steeds belangrijker geworden. Rem Koolhaas is een van de belangrijkste architecten van deze tijd, al zijn werk is gebaseerd op grondig onderzoek”.

Koolhaas verklaarde: “We willen met een frisse blik naar de fundamenten van de architectuur kijken. En dan bedoel ik alle architectuur waar ook ter wereld, van alle tijden en van alle architecten. We zijn op zoek naar nieuwe inzichten in de architectuur”

Koolhaas volgt de Britse architect David Chipperfield op.  De Architectuurbiënnale 2014 loopt van 7  juni tot en met 23 november.

Verbouwing voor Benneton
Koolhaas maakte al eerder naam in Venetië door het in opdracht van modehuis Benneton een ontwerp te maken voor de verbouwing van het Fondaco dei Tedeschi, vlakbij de Rialtobrug  in Venetië. Zie bericht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button