NieuwsReceptenVegetarische en veganistische Italiaanse recepten en gerechten

Recept voor Spaghetti met citroen & room van de Amalfikust

Dit recept komt uit het boek De Italiaanse keuken van Amalfi van topkok Ursula Ferrigno (ze is bekend van de BBC). Ursula groeide op nabij de Italiaanse Amalfi kust en is een gerenommeerd chef-kok en schreef inmiddels achttien succesvolle kookboeken, waaronder de culinaire bestsellers Trattoria, Buonnisimo en De Smaak van Italië.Het boek Recepten van de Amalfi kust kwam in 2023 uit en is momenteel uitverkocht.

Dit is het iconische gerecht van de Amalfikust met tenminste zo’n duizend verschillende versies – maar in essentie bestaat het uit slechts vijf ingrediënten en is het binnen 15 minuten klaar.

Ingrediënten (voor 6 personen):

  • 600 g spaghetti
  • 300 ml kookroom/koksroom
  • vers geperst sap van 1 citroen
  • rasp van 3 citroenen
  • 90 g ongezouten boter, op kamertemperatuur
  • zeezout en vers gemalen zwarte peper

Bereiding

Kook de pasta in een grote pan met kokend gezouten water (voeg het zout pas toe wanneer het water begint te koken) en kook al dente. Dit is zeer afhankelijk van persoonlijke smaak, dus proef tijdens het koken regelmatig of de pasta al de gewenste gaarheid heeft bereikt. Giet de pasta af en houd 240 ml van het kookwater apart.

Voeg de room, het citroensap, de citroenrasp en boter toe en meng goed. Voeg nog wat extra kookwater toe om de saus zonodig wat dunner te maken.

Breng op smaak met zout en peper en dien meteen op.

Recept voor Spaghetti met citroen & room van de Amalfikust

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button