NieuwsReceptenSmaken

Recept voor Scaloppine ai capperi – Kalfsschitzels met peterselie-kappertjessaus

Scaloppine ai capperi heet dit gerecht van de Amalfikust. Het recept komt uit het boek De Italiaanse keuken van Amalfi van topkok Ursula Ferrigno (ze is bekend van de BBC). Ursula groeide op nabij de Italiaanse Amalfikust en is een gerenommeerd chef-kok en schreef inmiddels achttien succesvolle kookboeken, waaronder de culinaire bestsellers Trattoria, Buonnisimo en De Smaak van Italië. Het boek Recepten van de Amalfi kust kwam in 2023 uit. De Nederlandse vertaling is momenteel uitverkocht.

“Ik snap helemaal waarom dit gerecht zo populair is en waarom men het overal langs de Amalfikust graag eet; het is licht verteerbaar en snel te bereiden. Ik kan me herinneren hoe mijn vader thuiskwam en zei ‘Andiamo a mangiare’ (laten we gaan eten) – en dit was wat we aten. Kalfsvlees wordt nu op ethische wijze geproduceerd dus dit recept is gewoon perfect”.

INGREDIËNTEN (VOOR 6 PERSONEN):

  • 12 flinterdunne kalfsscaloppines (vraag de slager om dit voor je te bereiden)
  • ‘00’ bloem, om het vlees door te halen
  • 8 eetlepels ongezouten boter
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 3 eetlepels kappertjes, afgespoeld en uitgelekt
  • flinke hand verse bladpeterselie, plus extra ter garnering
  • 3 eetlepels vleesbouillon
  • 1 eetlepel witte wijn azijn
  • zeezout en vers gemalen zwarte peper

BEREIDING:

Haal een scaloppine door de bloem. Verhit de boter en olie in een grote zware koekenpan tot het gaat schuimen. Bak de scaloppine aan beide zijdes 6 minuten tot goudbruin. Schep de scallopine met een schuimspaan uit de pan en houd warm terwijl je verder gaat met de rest.

Zet het vuur hoger en voeg de kappertjes, peterselie en zout en peper toe aan de pan. Laat 5 minuten zachtjes bakken en roer voorzichtig. Schenk de bouillon en de azijn erbij en laat nog 5 minuten koken. Leg de scallopine weer in de pan. Draai om zodat beide kanten de sappen kunnen opnemen.
Serveer meteen met wat extra peterselie.

Recept voor Scaloppine ai capperi - Kalfsschitzels met peterselie-kappertjessaus

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button