NieuwsReceptenSmaken

Recept: Rode Mul met witte asperge en tuinbonen

Groenten en fruit van het seizoen eten is een stuk duurzamer dan de aardbeien in december uit Argentinië te laten invliegen. Maar het belangrijkste is misschien nog wel de smaak die de natuur laat excelleren op de momenten dat het haar past. Laten we daarom eens kijken naar de tuinboon die deze maand juni weer van het land komt. In Nederland is hij geliefd maar in Italië ook.

Favoriete fave

Italianen zijn dol op de verfijnde smaak van tuinbonen, de Fave. In Puglia eten ze ze met witlof, de Romeinen brengen ze op smaak met spekjes, ui en bleekselderij Met spekjes en ricotta zijn ze heerlijk door de risotto en ook de pasta omarmt de tuinboon met liefde. Rasp er dan eens wat Bottarga uit Sardinië overheen. Een hemelse combinatie. Verse tuinbonen zijn vooral in mei en juni verkrijgbaar dus eet ze nu. Gedroogd kan je er ook in de winter van genieten. Maak snel eens dit zomerse gerecht met tuinbonen, rode mul en (witte) asperges die nu weer volop uit vooral Limburgse bodem schieten.

(rode) Mulletjes met witte asperge en tuinbonen

Triglief al burro, asparagi bianchi e fave

Ingrediënten voor 4 personen Bereidingstijd: ca. 1 uur

  • 700 g mulletjes
  • 200 g gedopte tuinbonen
  • 16 witte asperges
  • bloem
  • boter
  • zout

Schub voorzichtig de mulletjes, pas erop dat de huid niet scheurt. Knip de vinnen af en maak de mulletjes schoon. Je hebt ca. 600 g schoongemaakte mulletjes nodig.

Schil de stelen van de asperges met een dunschiller. Snijd het houtachtige uiteinde af. Halveer de asperges. Blancheer de tuinbonen en de asperges afzonderlijk 1-2 minuten in kokend water. Giet af. Verwijder het grijsgroene velletje van de tuinbonen.

Bestuif de mulletjes lichtjes met bloem. Smelt een klont boter tot hij gaat schuimen. Voeg zout toe en daarna de mulletjes en de asperges. Bak ca. 3 minuten op hoog vuur. Voeg beetje bij beetje vlokjes boter toe. Beweeg de pan en draai de mulletjes 2-3 keer om.

Voeg ca. 1 minuut voor het einde de tuinbonen toe. Gebruik een grote koekenpan. Bak het geheel in 2 beurten zodat de mulletjes en de asperges niet beschadigen. Verdeel over de borden en breng op smaak met zout.

Recept Rode Mul met witte asperge en tuinbonen

Lees ook het recept voor pasta met tuinbonen en Bottarga 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button