Saltimbocca is een echte Italiaanse klassieker die letterlijk “Spring in de mond” betekent. Over de oorsprong zijn historisch het niet helemaal eens. Wat wel wel zien is dat in Nederland het gerecht nog wel eens in vreemde variaties op de kaart staat. Daarom hier Saltimbocca alla romana, het originele recept!
Ingrediënten voor 4 personen
- 8 (dunne)plakjes kalfsvlees
- 8 plakjes parmaham (dungesneden)
- 8 grote (grote) blaadjes salie
- 8 cocktailprikkers
- Voldoende bloem
- 40 gr boter
- 2 glazen witte wijn
- Zout en peper
Bereiding
Het vlees eerst goed pletten. Doe op ieder stukje vlees een plakje parmaham en een blaadje salie en zet het met een prikker vast. Breng op smaak met zout en peper. Haal het vlees door de bloem. Doe de boter in een bakpan en als die heet is kan het vlees er in. Beide zijden goed goudbruin bakken en pas daarna blussen met de witte wijn. Kort laten inkoken en serveren.
Saltimbocca is lekker met aardappelpuree of sperzieboontjes in roomboter.
Wijnadvies Saltimbocca
Castelli Romani Rosso een zeer typische DOC wijn uit Lazio met een heldere, robijnrode kleur en krachtige aroma’s. Karakteristieke en aangename ronde smaak. Volle wijn, eenvoudig te combineren met de Saltimbocca.
Saltimbocca alla romana, het originele recept!