Italiaanse modeNieuwsStile Italiano

Ranomi Kromowidjojo in strak Italiaans pak

De strakke Speedo alias ‘ballenknijper’, is in Italië nog mateloos populair. Dat heb je deze zomer op het Italiaanse strand kunnen constateren. Als je snel wilt zwemmen is het Italiaanse merk Arena echter aan te bevelen. Ranomi Kromowidjojo behaalt daarin al vijf jaar haar successen. 

Italië kennen we van snelle motoren, boten en auto’s maar de Italianen maken ook snelle badpakken. Ranomi Kromowidjojo zwemt al sinds 2011 in het Italiaanse merk Arena.  In 2011 verruilde ze de pakken van concurrent Speedo voor de ‘Powerskin Carbon-Flex’ pakken.

ranomi_badpak2

De badpakken worden ontworpen op het hoofdkantoor van Arena, in het plaatsje Tolentino in De Marken. Het pak van Ranomi is niet meer van stof maar van carbon. Dat is minder rekbaar dan stof en het zit als een autogordel, zo verklaarde de ontwerper Giuseppe Musciacchio ooit “Eerst geeft het mee, dan houdt het plotseling stil”

Overigens moeten we wel zo eerlijk zijn te vermelden dat het merk Arena in 1973 door Horst Dassler werd bedacht, de grote man van het Duitse Adidas. Het werd in 1990 aan de Italianen verkocht. Vanuit Tolentino worden de pakken in meer dan 100 landen verkocht.

Strak Italiaans pak

Zwemmers houden van strakke pakken. De spieren worden gecomprimeerd en het lichaam houdt daarmee de strakst mogelijke vorm. Het aantrekken kost nog nu nog maar een paar minuten en dat was een paar jaar terug wel anders. In de tijd van de revolutionaire zwempakken die inmiddels zijn verboden, kostte het aantrekken meer dan drie kwartier! Overigens trekt ‘Kromo’ voor iedere belangrijke zwemfinale een splinternieuw exemplaar aan, want een gebruikte verliest altijd iets van de bijzondere eigenschappen.

Het strakke pak dat het lichaam in de meest gestroomlijnde vorm houdt lijkt ons trouwens ook erg geschikt voor dames die niet de spieren maar het overtollige lichaamsgewicht in de plooi willen houden!

Bellen met je pak

Vorig jaar Introduceerde Arena zwempakken waarmee je kan communiceren met je smartphone!  Door je telefoon voor het pak te houden krijg je allerlei gegevens over de prestaties en die kunnen ook meteen wereldkundig gemaakt worden. De zwembroek, die is er ook, met chip kost € 279,-. Dames moeten dieper in de buidel tasten. Het vrouwenpak kost € 449,-

pak-zwemmen-smartphone

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button