Nieuws

Rai Uno terug op de kabel!

Goed nieuws voor alle Italianen in Nederland en Italiëliefhebbers, per 1 februari keert het Italiaanse tv-kanaal Rai Uno terug op de Nederlandse kabel. Weliswaar alleen nog bij de Zeeuwse kabelaar Delta en in een speciaal buitenlandpakket waarvoor je €2,50 extra betaalt, maar het begin is er. 

Vorig jaar schrapten alle kabelbedrijven en KPN de Italiaanse publieke omroep uit het aanbod. In ruil kwam er de volgens velen minder interessante zender Mediaset voor terug. Het had te maken met het uitzendverbod op bepaalde programma’s buiten de landsgrens van Italië. Zo ging bij een voetbalwedstrijd van gli azzuri of sommige films het beeld opeens op zwart. Dat probleem schijnt nu verholpen te zijn.

Het verdwijnen leidde vorig jaar tot flink protest. Zo werden er meer dan 1.600 handtekeningen aan Ziggo aangeboden om de zender weer terug te krijgen. Naast Rai Uno verdween ook France 2 van de kabel en daarover kreeg Ziggo zelfs 6.000 klachten. Internet bood ook geen soelaas want Rai Uno is alleen voor inwoners van Italië online te bekijken.

Er is hoop

Ziggo begint op korte termijn met het aanbieden van zenders via IPTV, dat combineert kabel met internet om minder bekeken nichezenders in het zenderaanbod op te kunnen nemen. Dit zou de mogelijkheid bieden dat Rai Uno ook via deze aanbieder weer is te zien. Vooralsnog noemt het bedrijf geen namen.

Kan je al wel alle Italiaanse TV-zenders zien dan is ons overzicht met de programma’s die nu op de verschillende zenders te zien zijn reuze handig. Klik hier.

Update

De zender zijn weer terug op de kabel!

rai-uno-beeld

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button