FilmKunst, film, muziekNieuws

Quentin Tarantino krijgt Lifetime Achievement Award, de tweede!

Quentin Tarantino kreeg gisteren op het filmfestival van Rome een Lifetime Achievement Award. Dat is de tweede al want in 2013 kreeg hij de prijs ook al op hetzelfde festival! Koning van de horrorfilm Dario Argento reikte de prijs uit.

De Italianen krijgen dus geen genoeg van deze filmmeester. Maar de band met het land is dan ook sterk. Tarantino wiens naam is afgeleid van de stad Taranto heeft een vader met Italiaanse roots, werd enorm geïnspireerd door de Italiaanse spaghettiwesterns en werkte jarenlang samen met de vorig jaar overleden componist Ennio Morricone. Die reikte hem de vorige Lifetime Achievement Award uit in 2013.

De legendarische regisseur van klassiekers als Pulp Fiction en Reservoir Dogs was in zijn nopjes. En passant vertelde hij de Italiaanse pers nog even dat critici Pulp Fiction aanvankelijk met de grond gelijk maakten. Tijdens het praatje op het podium gaf hij een inkijkje in zijn gedachten voor de toekomst. Zo liet hij weten dolgraag een keer een film op te nemen in de Cinecitta studio’s bij Rome. Ook denkt hij aan een comedy op basis van een spaghettiwestern, waarin alle hoofdrolspelers een andere taal spreken. Tarantino verslond dit type film in zijn jeugd vertelde hij ook nog.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button