ApuliëNieuwsVakantie

Beleef het Puglia van Hetty de Vogel

Het leuke aan Italië volgens ons? Nou, de diversiteit zouden we zeker noemen. Je raakt nooit uitgekeken én gegeten! Neem nou een regio als Puglia (of Apulië volgens de officiële Nederlandse benaming) met zijn compleet eigen karakter. Niet voor niets dat steeds meer Nederlanders de hak van ‘De Laars’ ontdekken. Hetty de Vogel woonde en werkte er 13 jaar en schreef een reisgids die onlangs verscheen. 

hetty2
Hetty de Vogel

Puglia is een nog ongerepte regio. Gastronomie, tradities en cultuur zijn nauw verweven met elkaar. De historische invloeden van de Grieken en Arabieren zijn niet alleen terug te vinden in de cultuur en architectuur, maar ook in de traditionele keuken.

Het boek van Hetty met de titel Puglia een bijzondere belevenis, neemt je mee naar het pure Puglia. Een ontdekkingstocht langs leuke dorpjes, de mooie plekjes en haar eigen ‘geheime adresjes’. Uiteraard heeft Hetty aandacht voor eten, een onderwerp dat ook deze Italianen in het zuiden van het land de hele dag bezighoudt. Zo schrijft ze over de traditionele keuken van de streek met veel handige tips. Hoe wordt bijvoorbeeld burrata gemaakt en waar koop je het pane pugliese, het brood uit Puglia en foccacia? Op welke dag is er markt en waar? Waar kan ik Pugliese wijn proeven?

Puglia

Olijfbomen, velden vol klaprozen, kleine schilderachtige dorpjes en de ongerepte kustlijn. Puglia kan je ontdekken met de auto, op de fiets of wandelend door de natuurparken, slenterend door de dorpen en prachtige steden. Bezoek de masserias (zo noemen ze in Puglia een Agriturismo) of geniet van de stranden en helderblauwe zee.

Het boek Puglia een bijzondere belevenis is uitgegeven door Edicola en via deze website verkrijgbaar maar ook via de boekhandel en de bekende online winkels.
Prijs € 19,95

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button