algemeenApuliëNieuwsRegio'sVakantie

Puglia mijn grote liefde

Door: Dott. Marco Montini, ENIT
Sinds ik mijn vrouw ken die uit de regio Apulië komt, heb ik niet alleen haar maar ook haar thuis in mijn hart gesloten. Puglia, zoals de regio in het Italiaans wordt genoemd, is de hak van de Italiaanse laars. De regio fascineert me nog steeds met zijn zuidelijke flair, een kristalheldere zee, de eindeloze olijfboomgaarden en steden zoals Lecce, Brindisi en Oranto, om er maar een paar te noemen.

De ongeveer 800 kilometer kustlijn en 300 dagen zon per jaar geven alle gelegenheid voor een scala van activiteiten op het water. Of het nou de imposante kliffen rond de Gargano zijn, het spoor van de laars dat dik bebost is, de lange zandstranden in Salentostreek dat de hiel vormt of de idyllische baaien van de Tremiti eilanden; iedereen vindt zijn favoriete plek met uitzicht op de azuurblauwe zee.

Puglia mijn grote liefde
Fascinerend: Castel del Monte

De schilderachtige charme van het achterland nodigt uit tot uitstapjes naar bijvoorbeeld Alberobello, met zijn witgekalkte kegelvormige Trulli of naar het kasteel Castel del Monte, dat gebouwd werd rond 1240 door keizer Frederik II. Talrijke monumenten in Taranto, Gallipoli en Otranto herinneren aan de tijd van de Magna Grecia, zoals het gebied heette toen het door de Grieken werd bestuurd.Oude boerderijen, de Masserie, dienen vandaag de dag als charmante accommodaties voor toeristen. 

Als ik naar Apulië rij kijk ik uit naar de regionale gerechten: de beste olijfolie, brood uit Altamura,  verse vis en ook zelfgemaakte orecchiette en burrata. Wijnliefhebbers moeten de Castel del Monte, de Rosso Barletta of Salice Salentino proberen (lees meer over wijn uit Puglia).

Puglia mijn grote liefde
De Trulli in Alberobello

Na een goede maaltijd met vrienden volgt een heerlijke passeggiata of een van de vele muzikale festivals waar de traditionele Pizzica of Tarantella wordt gespeeld. Een van de grootste is de Notte della Taranta, een evenement dat meerdere dagen duurt. www.lanottedellataranta.it.

Gargano Running Week

Marco Montini

Van 10 tot en met 12 oktober wacht een sportief evenement, de Gargano Running Week. Voor hardlopers zijn gedurende deze week routes uitgezet in de schitterende omgeving en er worden trainingen georganiseerd. Maar ook voor de supporters is er een speciaal programma.
www.garganorunningweek.com.

(lees meer over hardlopen en marathons in Italië)

gargano running week hardlopen italie

www.viaggiareinpuglia.it  –  www.pugliaevents.it

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button