FlorenceItaliaanse modeKunst, film, muziekNieuwsSteden

Pucci pakt Florentijnse doopkapel in

Als je deze week in Florence bent sta je misschien even raar te kijken. De wereldberoemde doopkapel in Florence, het Baptisterium San Giovanni tegenover de Dom, is namelijk aangekleed. Het exclusieve modehuis van de in de Toscaanse hoofdstad geboren modeontwerper Emilio Pucci, heeft de eeuwenoude kapel ingepakt met kleurrijke doeken ter ere van de 86e editie van het mode-event Pitti Uomo.

Van 17 tot 20 juni gaat het in Florence over mannenmode en de stad wil haar status als modehoofdstad bevestigen. Het is namelijk ook de 60e verjaardag van de stad als centrum voor Italiaanse mode.
De kapel is gekleed in een klassieke print van Pucci met felle kleuren en geometrische patronen.

baptist florence

Baptisterium

Het baptisterium is een van de oudste gebouwen van de stad en is gebouwd tussen 1059 en 1128 in Florentijnse romaanse stijl. Het is bekend om de drie artistiek belangwekkende bronzen portalen.

De wereldwijd bekendste inpakker Christo, pakte in 1970 ook al eens twee Italiaanse monumenten tegenover een Dom in. Dat waren die van Vittorio Emanuele II en Leonardo da Vinci op het plein voor de Duomo in Milaan.

Pucci 1914-1992

Emilio Pucci werd in 1914 geboren in Florence. Hij zat niet alleen in de mode maar ook in de politiek. Pucci had een passie voor vrouwen, een visionair gevoel voor stijl en oog voor kleur en design. Hij kleedde rijke erfgenamen, de internationale jetset, filmsterren en iconen als Jacqueline Kennedy en Marilyn Monroe en hij was één van de eersten met een eigen logo. Zijn stijl was erg herkenbaar door de geometrische en kleurrijke prints.

Na zijn dood zette zijn dochter Laudomia Pucci het bedrijf voort als ontwerper. Sinds 2011 leidde Alessandra Carra het bedrijf maar die besloot maart 2014 te vertrekken.  Laudomia Pucci neemt het werk tijdelijk over totdat een geschikte vervanger is gevonden.

Meer informatie over de Pitti Uomo via de site: www.pittimmagine.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button