NieuwsVakantie

Prijzen bij wegrestaurants langs snelweg Italië hoog

Het lijkt wel of de forse prijsstijgingen nooit ophouden. Ook in Italië is het aan de orde van de dag. Een beetje opletten kan daarom geen kwaad als je binnenkort met de auto naar het zuiden rijdt. Zo becijferde de Italiaanse consumentenorganisatie Altroconsumo, dat een broodje langs de weg bij de Autogrill soms wel 70% meer kost dan bij een gewone bar elders. En dat was niet het enige want de prijzen bij wegrestaurants en tankstations langs snelweg Italië zijn gewoon hoog.

Je vraagt je soms bijna af of je nog wel met de auto naar Italië wilt. Drukke wegen in Duitsland, extra files voor de Gottharttunnel in Zwitserland door de weggespoelde snelweg, een woud aan snelwegvignetten en milieustickers en op steeds meer plekken tol. En alles werd ook dit jaar weer fors duurder. Tijdens de rit valt er wel wat te besparen, vooral op het eten en drinken. Dat neem je uiteraard het liefst al van tevoren mee maar soms is een stop onderweg noodzakelijk.

De Italianen onderzochten de prijzen van allerlei levensmiddelen en schrokken behoorlijk. Koffie langs de weg is gemiddeld 12% duurder, het bekende Italiaanse croissantje 26% en Cola gaat weg voor €8 de liter. Een broodje kost in een gewone Italiaanse Bar gemiddeld €4,20 maar langs de snelweg €7.

Water vijf keer zo duur

Een fles water kost in de Italiaanse supermarkt gemiddeld € 0,67 per liter, langs de snelweg gemiddeld €3,16.

Magnum ijs tot wel drie keer duurder

Prijzen bij wegrestaurants langs snelweg Italië hoog

Magnum ijsjes heb je in Italië ook want die zijn van Unilever. Daar zag men grote verschillen langs de snelweg tussen de verschillende verkooppunten die konden oplopen tot wel 30%. Maar in vergelijking met de supermarkt is het allemaal veel en veel duurder. Een Magnum koop je in Italië al voor omgerekend €17,- de kilo daar. Langs de weg kosten ze omgerekend tot wel € 47 de kilo. Een los Magnum ijsje kost langs de Italiaanse snelweg tussen de €2,90 en €3,28

Even de snelweg af

De onderzoekers keken ook nog naar chips en chocolade en ook daar waren de verschillen enorm. Een kort ommetje met het gezin langs een provinciale weg kan dus flink schelen en is misschien nog wel leuker ook. Langs de weg wemelt het van rustige stadjes waar je graag even een uurtje pauzeert. Als je dan ook nog een stuk snelweg overslaat scheelt dat weer tol.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button