LazioNieuwsRegio'sRomeStedenVakantie

Pretpark Roma World; het Archeon van Italië

Even ten zuidwesten van Rome, vlakbij de kust, ligt het nog niet zo bekende attractiepark Roma World. Het neemt je mee op een reis door de tijd langs de rijke geschiedenis en cultuur van de stad. Er is veel aandacht voor de Romeinse tijd en interactie met de bezoeker en daarom doet het denken even denken aan ons Archeon.

Roma World ligt naar een ander groot pretpark, Cinecittà World. Dat is helemaal gebaseerd op de film. Na een moeizame start zit de loop er daar inmiddels beter in. Roma World is trouwens goed betaalbaar. Op internet zien we toegangskaartjes van ‘maar’ 15 euro. Kom daar maar eens om bij de Efteling! Bij Roma World is ook een hotel maar leuker is misschien om in een van de badplaatsen vlakbij Rome te slapen.

Een historisch avontuur

Bij binnenkomst van het park worden bezoekers verwelkomd door Romeinse wachters en een enorme replica van het Colosseum. Het park is opgedeeld in verschillende zones, elk met een specifiek thema dat een ander tijdperk in de geschiedenis van Rome vertegenwoordigt.

Wagenrace en roofvogels

Pretpark Roma World het Archeon van Italië

In het gebied van het oude Rome ga je terug naar de tijd van de gladiatoren en keizers. Het hoogtepunt van is replica van het Forum Romanum waar je net als in de echte, kan ronddwalen tussen oude tempels en zuilengalerijen. Je gaat echt terug in de tijd want net als in het Archeon lopen er mensen gekleed in de tijd van toen. Ze vertellen verhalen over het leven in het oude Rome.

Superleuk is dat je a la Ben Hur, kan meedoen aan een wagenrace. Verder is er een Romeinse roofvogelshow en kan je boogschieten leren. Tot slot, altijd spectaculair, het gladiatorengevecht!

De website van Rome World

Pretpark Roma World het Archeon van Italië

Pretpark Roma World het Archeon van Italië

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button