FilmKunst, film, muziekLazioNieuwsRomeVakantie

Pretpark Cinecittà World trekt weinig bezoekers

Vorig jaar opende het nieuwe pretpark Cinecittà World vlakbij Rome. Het park gebaseerd op de gelijknamige Italiaanse filmstudio’s kreeg direct al veel kritiek. Volgens berichten in de Italiaanse media dreigt het park nu al zijn deuren te moeten sluiten.

Tegenvallende bezoekersaantallen en negatieve reacties spelen het park parten. Eigenlijk zou Cinecittà World open blijven tot en met december maar vandaag was de laatste dag van het seizoen dat het pretpark open was. Het park trekt nauwelijks bezoekers. Op recensiesites als TripAdvisor staan naast goede ook veel slechte commentaren. Sommigen noemen het een ‘desillusie’ of ‘pretpark zonder ziel’ en er is kritiek op de entreeprijs.

Geheel in het teken van film

Het fonkelnieuwe park opende 24 juli 2014 de poorten en staat dus geheel in het teken van film. Het themapark is de eerste in zijn soort in Italië. Er zijn 20 attracties die werden ontworpen door Dante Ferretti. Hij won meerdere Oscars op het gebied van productie-design. Naast de achtbanen en andere spannende avonturen zijn er acht filmsets en vier theaters. De legendarische componist Ennio Morricone (Once upon a time) zorgde voor de muziek.

De directie verwachtte 1,5 miljoen bezoekers in 2015 maar die worden bij lange na niet gehaald. De reclamecampagne was ook ongelukkig met beelden van het park tijdens rustige dagen aan het begin van het seizoen. Het park zal komend seizoen alle zeilen bij moeten zetten om de verwachtingen waar te maken.

Entree

De entree is € 29,- per dag of € 23,- voor kinderen tot 10 jaar en 65+. Cinecittà World ligt ten zuidwesten van Rome op de weg naar Pomezia.

Meer pretparken in Italië

Lees meer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button