CampaniëKunst & CultuurKunst, film, muziekNapelsNieuwsRegio'sStedenVakantie

Pompeï heropent Antiquarium museum

Het Antiquarium, het museum van Pompeï, is weer geopend voor het publiek. Het was lang gesloten. Nu is het is volledig gerenoveerd en er zijn een aantal unieke stukken voor het eerst te zien.

Het Antiquarium vertelt de geschiedenis van Pompeï. De oude Romeinse stad die werd begraven in vulkanische as, na de uitbarsting van de Vesuvius in 79 na Christus.

Bekijk de juwelen en schilderijen uit het Casa del Bracciale d’oro en het zilveren servies dat jaren geleden in Moregine, net buiten de stad is gevonden. Geniet van de unieke bronzen vaas van Giulio Polibio. Bekijk de vele muurfresco’s en voorwerpen uit het dagelijks leven zoals zilveren lepels, meubels en amuletten. Spectaculair is ook de zaal met afgietsels van de inwoners van Pompeï en hun dieren, die werden opgegraven in de Villa Civita Giuliana.

Veel stukken reisden de wereld over voor tentoonstellingen. Na thuiskomst verdwenen ze dan voor de veiligheid in de depots. Nu is er eindelijk weer de ruimte om ze aan de bezoekers van de opgravingen te tonen. Aldus een enthousiaste directeur in de Italiaanse pers.

Het museum werd al in 1873 (!) geopend. Tijdens de Tweede Wereldoorlog raakte het zwaar beschadigd. Daarna ging het wel weer open, maar door de zware aardbeving in Napels in 1980 moest het opnieuw sluiten. Pas in 2016 ging het soms tijdelijk open. Nu dus permanent.

De toegang is gewoon inbegrepen bij de prijs voor het hele complex.
Meer op pompeiisites.org.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button