LombardijeMilaanNieuwsRegio'sStedenVakantie

Plannen nieuw stadion Milaan gepresenteerd

De twee grote voetbalclubs AC Milan en Internazionale uit Milaan, hebben hun plannen bekend gemaakt voor een nieuw gezamenlijk stadion. Dat gaat het iconische San Siro stadion vervangen, maar het wordt wel op bijna dezelfde plek gebouwd.

La Cattedrale is de naam die ze er op willen plakken. Binnen moeten vanaf 2027 in totaal 65.000 mensen een wedstrijd kunnen bekijken. Het ontwerp is geïnspireerd op de twee bekendste gebouwen van de stad, de Dom en de winkelgalerij Galleria Vittorio Emanuele. Naast het stadion komt een groot park.

Het huidige stadion dat officieel Stadio Giuseppe Meazza heet stamt uit 1926. Na 100 jaar zou de cirkel dus mooi rond zijn. Op de grote foto boven ontdekken we in de hoek nog een van de iconische ronde torens van het oude stadion. Die blijft ter herdenking, en zo lijkt het ook als uitkijkpunt staan. Als het plaatje tenminste werkelijkheid wordt. In het oude stadion konden 80.000 mensen. Het was het toneel van vele legendarische voetbalwedstrijden.

De twee clubs gaan dus opnieuw een stadion delen. Op de mooie schetsen zien we dat het de ene keer rood en de andere keer blauw verlicht zal zijn.

Plannen nieuw stadion Milaan gepresenteerd
Plannen nieuw stadion Milaan gepresenteerd

Update 2023: AC wil eigen stadion

AC Milan heeft de gemeente Milaan medegedeeld dat het een eigen stadion wil bouwen in de wijk La Maura. Het project voor het gezamenlijke nieuwe San Siro zouden ze dan stoppen.

Inter heeft al een plan B. Die hebben hun oog laten vallen op een stuk grond tussen de steden Assago en Rozzano. Op deze plek zou dan hun eigen stadion moeten verrijzen.

Het voordeel van deze nieuwe ontwikkeling is dat het monumentale San Siro dan niet wordt gesloopt. Alleen staat het dan wel leeg en een nieuwe bestemming zal lastig worden.

Plannen nieuw stadion Milaan gepresenteerd

Plannen nieuw stadion Milaan gepresenteerd
   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button