LazioNieuwsRegio'sRomeStedenVakantie

Plan voor entreekosten Pantheon weer op tafel

Vijf jaar geleden ontstond een plan om entree te heffen voor het Pantheon in Rome. Dat voorstel haalde het toen niet. Inmiddels ligt het plan voor entreekosten voor het Pantheon weer op tafel.

Wij vinden het Pantheon misschien wel de spectaculairste attractie van Rome en daarin staan we niet alleen. Met bijna 10 miljoen bezoekers per jaar is het de populairste bezienswaardigheid in de eeuwige stad. Het gebouw was altijd gratis te bezoeken maar wellicht dat dat gaat veranderen.

2 euro voor een kaartje

De nieuwe Italiaanse minister van Cultuur heeft het controversiële plan nieuw leven ingeblazen. Een kaartje zou dan 2 euro moeten gaan kosten.

In 2017 lagen er dus ook vergevorderde plannen maar die werden in 2018 geschrapt door de toenmalige minister van Cultuur Alberto Bonisoli.

Minister Sangiuliano van de nieuwe rechtse regering van Italië stoft het plan dus weer af. Ook de katholieke kerk beslist er over mee omdat het gebouw ook een religieuze functie heeft. De minister noemde in zijn betoog toegangsprijzen van 14 euro voor het Musèe de l’Armèe in Parijs of zelfs 25 euro voor Westminster Abbey. Een deel van opbrengst wil Sangiuliano reserveren voor de onderhoudskosten en het personeel. De burgemeester van Rome liet weten open te staan voor het idee.

In 2019 trok het Pantheon bijna 10 miljoen bezoekers.

Plan voor entreekosten Pantheon weer op tafel
Plan voor entreekosten Pantheon weer op tafel

Update 2023

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button