Italiaanse restaurantsNieuwsPizzaSmaken

Pizzeria Da Michele uit Napels naar Amsterdam

L’Antica Pizzeria Da Michele is een begrip in Napels. Misschien wel de beste pizzeria van Italië opent na de zomer een vestiging in Amsterdam. Wanneer precies willen ze nog niet vertellen, wel het adres: Eerste Van der Helststraat 72H.

Als je door de smalle Via Cesare Sersale loopt zou je niet zeggen dat achter de kleine voordeur (foto boven) een pizza bedevaartsoord is gevestigd. De smoezelige gevel met in een ver verleden geplaatste belettering zoals je die honderden keren ziet in Italië, doet in niets vermoeden dat L’Antica Pizzeria Da Michele in alle gidsjes staat als pizzawalhalla. Voor de sfeer hoef je er niet naar binnen, voor de pizza wel. Die is goddelijk. De familie Condurro begon er al in 1870 mee. Zoon Michiele van oprichter Salvatore ontwikkelde zich tot meesterbakker. Hij opende zijn eigen zaak in 1906. Na 25 jaar verhuisde hij naar de plek waar het nu nog steeds zit, de Via Cesare Sersale nummer 1.

Sindsdien hebben vijf generaties meesterbakkers de ziel van Michele levend gehouden met respect voor traditie en het klassieke recept. Bijzonder is dat je maar twee soorten pizza’s bestellen, de Marinara en de Margherita.

Vandaag de dag staat er altijd een rij buiten te wachten tot ze eindelijk even binnen mogen zitten. Keurmeesters van de Italiaanse pizzagidsen dichten Da Michele steevast een plek in de top 10 toe. Zelfs Michelin maakt melding van het heiligdom in Napels.

Internationale expansie

Pizzeria Da Michele uit Napels naar Amsterdam

Wanneer L’Antica Pizzeria Da Michele precies in Amsterdam wordt geopend is dus nog even gissen. Zodra het zover is lees je het op deze site. De dichtstbijzijnde vestiging is anders in London. Wij vermoeden dat een na de nazaten een dosis marketingtalent heeft meegekregen waarmee het ijzersterke merk na 150 jaar serieus te gelde kan worden gemaakt. In 2015 begon namelijk de expansie naar andere Italiaanse steden en niet veel later ook naar het buitenland. Er zijn nu vestigingen in Rome en Milaan maar ook in London, Japan en Hollywood. Dit jaar opende zelfs een een vestiging in Saoedi-Arabië en er komt er ook een in New York op korte termijn. Maar voor het origineel moet je toch echt naar Napels.

Update

Het restaurant is op 20 oktober geopend!

Pizzeria Da Michele uit Napels naar Amsterdam

Pizzeria Da Michele uit Napels naar Amsterdam

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button