Italiaanse restaurantsNieuwsPizzaSmaken

Pizzeria Da Michele opent 20 oktober in Amsterdam

Helpers weg, de verbouwing is finito, Pizzeria Da Michele opent 20 oktober in Amsterdam! De pizzeria die een begrip is in Napels opent de deuren op de Eerste Van der Helststraat 72H. Reserveren kan niet. Gewoon langsgaan en hopen op een tafel of anders in de rij, net als in Italië.

Als je door de smalle Via Cesare Sersale loopt zou je niet zeggen dat achter de kleine voordeur (foto boven) een pizza bedevaartsoord is gevestigd. De smoezelige gevel met in een ver verleden geplaatste belettering zoals je die honderden keren ziet in Italië, doet in niets vermoeden dat L’Antica Pizzeria Da Michele in alle gidsjes staat als pizzawalhalla. Voor de sfeer hoef je er niet naar binnen, voor de pizza wel. Die is goddelijk. De familie Condurro begon er al in 1870 mee. Zoon Michiele van oprichter Salvatore ontwikkelde zich tot meesterbakker. Hij opende zijn eigen zaak in 1906. Na 25 jaar verhuisde hij naar de plek waar het nu nog steeds zit, de Via Cesare Sersale nummer 1.

Sindsdien hebben vijf generaties meesterbakkers de ziel van Michele levend gehouden met respect voor traditie en het klassieke recept. Bijzonder is dat je maar twee soorten pizza’s bestellen, de Marinara en de Margherita.

Vandaag de dag staat er altijd een rij buiten te wachten tot ze eindelijk even binnen mogen zitten. Keurmeesters van de Italiaanse pizzagidsen dichten Da Michele steevast een plek in de top 10 toe. Zelfs Michelin maakt melding van het heiligdom in Napels.

Overigens heb je in het nieuwe restaurant in Amsterdam keuze uit wel tien 10 pizza’s! Nou nou, horen we je denken. In Napels heb je sinds jaar en dag echter maar keuze uit twee…

Internationale expansie

Pizzeria Da Michele uit Napels naar Amsterdam

Da Michele opent steeds meer vestigingen in de wereld. Wij vermoeden dat een na de nazaten een dosis marketingtalent heeft meegekregen waarmee het ijzersterke merk na 150 jaar serieus te gelde kan worden gemaakt.

In 2015 begon namelijk de expansie naar andere Italiaanse steden en niet veel later ook naar het buitenland. Er zijn nu vestigingen in Rome en Milaan maar ook in London, Japan en Hollywood. Dit jaar opende zelfs een een vestiging in Saoedi-Arabië en deze maand opent ook een restaurant in New York . Maar voor het origineel moet je toch echt naar Napels…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button