NieuwsPizzaSmaken

Pizzafestival in Apeldoorn op herhaling

Iedereen houdt van pizza eten maar probeer er zelf ook eens eentje te maken. Dat kan op het Pizza Lovers Festival op 13 mei in Apeldoorn. Voor het tweede jaar beleef je daar een ontzettend leuke pizzadag met masterclasses, workshops, bijzondere pizza’s en nog veel meer.

Organisator Simon Giaccotto legt uit hoe het moet

Simon Giaccotto mag je gerust een pizzaprofessor noemen. Al jaren timmert hij aan de weg met pizzaworkshops en hij schreef zelfs een Pizzabijbel. Een festival met pizza in de hoofdrol was daarom zijn droom, dat bestond nog niet! Samen met drie andere gepassioneerde pizzafans (Keimpe Vis, Gerjan Spoelstra en Gerbrand Gerritsen) ging hij aan de slag. Op het Zwitsalterrein in Apeldoorn werd vorig jaar het eerste festival georganiseerd.

Pizza Festival 2023

Het festival is binnen en buiten en er is van alles te doen. Zo is er een uitgebreide markt waar je kan zien hoe een pizza oven werkt. Ook kun je op de markt shoppen voor pizza artikelen zoals scheppen en deegbakken.

Natuurlijk moet er ook iets lekkers op de pizza. Er is van alles te koop zoals mooie vleeswaren en kazen. Wat wil je er bij drinken?! Bier zeggen wij maar bestel je liever wijn, prosecco of een likeurtje na afloop, dan kom je ook niets te kort.

Zelf bakken

En ja, pizza lijkt een simpel gerecht maar dat is het zeker niet. Volg een van de workshops van de pizzaprofessionals. Zuurdesem, Pinsa Romana, alle basics over deeg maken, je leert het allemaal.

Er zijn ook workshops over verschillende soorten pizza’s, maar ook over bijvoorbeeld koffie, wijn en olijfolie. Meneer Wateetons (bekend van vele kookboeken), leert bijvoorbeeld hoe je zelf worst maakt.  

Kijken, maken, eten! Pizza in alle soorten en maken kan je proeven in een van de pop-up pizzeria’s die het het festival compleet maken.

Kaarten

  • Locatie: Zwitsal Terrein Apeldoorn (Vlijtseweg 118, 7317 AK Apeldoorn)
  • Prijs: 15,- entree
  • Datum: 13 mei 2013
  • Tijd : 11:00 – 21:30
  • Kaarten via pizzaloversfestival.nl
Pizzafestival in Apeldoorn op herhaling
Pizzafestival in Apeldoorn op herhaling

Pizzafestival in Apeldoorn op herhaling

Alles over pizza op onze site

Beetje in de stemming komen alvast? Lees alle pizza artikelen op onze site.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button