NieuwsPizzaSmaken

Pizzafestival Apeldoorn 2024 geannuleerd

Iedereen houdt van pizza eten maar probeer er zelf ook eens eentje te maken. Dat kon vorig jaar en het jaar daarvoor op het Pizza Lovers Festival in Apeldoorn. De organisatie was voornemens het festival dit jaar opnieuw te organiseren, maar besloot uiteindelijk toch om het hele evenement te annuleren.

Organisator Simon Giaccotto

Simon Giaccotto mag je gerust een pizzaprofessor noemen. Al jaren timmert hij aan de weg met pizzaworkshops en hij schreef zelfs een Pizzabijbel. Een festival met pizza in de hoofdrol was daarom zijn droom, dat bestond nog niet! Samen met drie andere gepassioneerde pizzafans (Keimpe Vis, Gerjan Spoelstra en Gerbrand Gerritsen) ging hij aan de slag. Op het Zwitsalterrein in Apeldoorn werd in 2022 het eerste festival georganiseerd en vorig jaar het tweede.

De aankondiging van 2024 was al gedaan maar nu lezen we op de site:

Als organisatie hebben wij een inventarisatie gedaan omtrent het Pizza Lovers Festival. Elk jaar trachten we naar verbetering van kwaliteit en animo voor het festival. Dit houdt in meer standhouders, meer gerelateerde producten en nog meer verschillende soorten pizza. Helaas is gebleken dat door verschillende factoren en een te kort aan pizza gerelateerde standhouders, we niet aan de genoemde kwaliteit kunnen voldoen. Hierdoor zijn we genoodzaakt het festival te annuleren.

Simon en de collega pizzabakkers zien we de komende tijd vast nog terug tijdens een van de workshops door heel Nederland. Uiteraard zijn er op het Italië Evenement Haarzuilens ook volop pizzabakkers te zien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button