Nieuws

Pirelli een van de trotse aanvoerders van de Italiaanse industrie

Max Verstappen stapte over van het Italiaanse Toro Rosso naar het Oostenrijkse Red Bull maar blijft nog wel gewoon op Italiaans rubber rijden. Pirelli is een van de trotse aanvoerders van de Italiaanse industrie. Al bijna 150 jaar is het bedrijf uit Milaan beroemd om zijn banden maar niet minder om de kalenders. Zoals zoveel technische bedrijven in Italië bemoeien ze zich ook graag met mode. En zie je binnenkort een hoogspanningskabel boven je hoofd? Die kan best van Pirelli zijn, die maken ze namelijk ook…

Het bedrijf werd in 1872 opgericht door Giovanni Battista Pirelli en specialiseerde zich in het begin op de productie van rubber en afgeleide producten. Vandaag de dag wordt Pirelli verkocht in meer dan 160 landen, werken er 38.000 mensen en zijn er 22 fabrieken.

[divider][divider]

Pirelli kalender

Bijna geen topmodel dat niet op de beroemde kalender van Pirelli heeft gestaan. Het is dan ook een grote eer om gevraagd te worden. En als je dan poedelnaakt op de kiek moet is dat voor de dames als Doutzen Kroes en Kate Moss geen enkel probleem, zie de kalender van 2012. De foto’s zijn dan ook ware kunstwerken, gemaakt door de allerbeste fotografen waarvoor kosten nog moeite worden gespaard.

pirelli-kalender-3
De kalender werd in 1964 bedacht door het Britse kantoor van Pirelli met als doel zich te onderscheiden van de concurrentie. Sinds die tijd lieten de mooiste dames zich vastleggen. Voor de editie van 2016 koos men voor een stijlbreuk. Fotografe Annie Leibovitz maakte foto’s van vrouwelijke leiders binnen de sport, cultuur en maatschappelijke organisaties. Serena Williams was een van de prominenten.

serena-williams-pirelli

Formule 1

Al vanaf 1907 is het bedrijf actief in de autosport waar het talloze successen haalde. Na een jarenlange strijd in de Formule 1 met Michelin en Bridgestone is Pirelli nu tot 2019 de enige en exclusieve bandenleverancier in de hoogste klasse van de racerij. In 2017 is het de bedoeling dat er nog bredere banden op de wagens gezet worden voor hogere snelheden.

Pirelli-formule1

Flagship store met getatoeëerde band

Sinds een paar jaar kan je je in Milaan onderdompelen in de wereld van het lifestylemerk van Pirelli, P-Lunga. De Pirelli Corso Venezia laat alle producten van het merk zien, en dat zijn niet alleen banden.

Wat te denken van volledig op maakte gemaakte Pirelli sneakers met de kenmerkende P op de buitenkant van de schoen en natuurlijk een lekker profiel met voldoende millimeters rubber aan de onderkant. Die zool is van hetzelfde materiaal als de banden in de Formule 1!

pirelli artikelen2
Pirelli horloges zijn er ook. Het rubber van banden schijnt namelijk ook uitstekend dienst te doen voor het bandje.
De rubbertechneuten leefden zich uit op de ontwikkeling van waterdichte regenjassen. Verder laat de winkel een getatoeëerde band zien voor motormuizen.
Onder de skies van Pirelli zit geen rubber maar hard gaan ze in ieder geval wel! 

Pirellitoren

pirellitorenIn de jaren vijftig gaf Alberto Pirelli opdracht tot de bouw van een echte wolkenkrabber in Milaan, de Pirellitoren. Deze werd gebouwd in de omgeving waar de eerste fabriek van Pirelli in de 19e eeuw was gevestigd. Op die plek waren veel fabrieken vernietigd door bombardementen in de tweede wereldoorlog. Het nu nog steeds modern ogende gebouw van 127 meter hoog van architect Gio Ponti’s, werd een echt baken voor de stad. Vanwege de markante vorm en zijn hoogte ver boven de andere gebouwen werd het gezien als symbool van welvaart en vooruitgang.

Het bedrijf heeft de toren inmiddels verlaten. Het bestuur van de regio Lombardije is er nu gevestigd.

Vliegtuig in de toren
18 april 2002 beleefde Milaan een ‘9/11 deja vu’. Een klein vliegtuigje boorde zich in de bovenste verdiepingen van het gebouw. De piloot en twee mensen in het gebouw overleefde het niet. De oorzaak is nooit achterhaald maar men heeft wel vastgesteld dat het geen aanslag betrof.

Dit artikel is mogelijk gemaakt door Tirrendo BandenVia de site zijn Pirelli banden te bestellen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button