Nieuws

Pinokkio nieuw Italiaans sprookje in de Efteling

In de gedrukte versie van onze krant kon je al lezen over de Pinokkio musical die onlangs in De Efteling in première ging. De Italiaanse held met lange neus krijgt nu ook een eigen plek in het sprookjesbos.

Half oktober start de bouw van het nieuwe sprookje Pinokkio. De opening staat in het voorjaar van 2016 gepland en daarmee is het het 29e sprookje in het Efteling Sprookjesbos. Het sprookje Pinokkio bestaat straks uit meerdere onderdelen, met interactieve elementen en een knipoog naar zijn Italiaanse oorsprong. Bezoekers starten bij de werkplaats van Geppetto en lopen vervolgens als het ware door het sprookje heen.

Zo komt het huisje van Geppetto er in de Efteling uit te zien.
Zo komt het huisje van Geppetto er in de Efteling uit te zien.

Parco di Pinocchio

Tijdens de vakantie in Toscane is een dagje Pinokkio ook een leuk idee. Uit eerbetoon aan de beroemde schrijver en zijn ‘popster’ werd in de jaren zestig in het plaatsje Collodi het Parco di Pinocchio geopend. Geen pretpark met sprookjes voor de goede orde, maar een natuurpark met enkele speelse elementen die – vrij vertaald – ‘kinderen op educatieve wijze moeten aanzetten tot creatieve kunstnijverheid’. Een naastgelegen museum annex bibliotheek vertelt het ware verhaal van Pinokkio en meer over het werk van zijn geestelijk vader.
Collodi ligt op een half uur rijden van Lucca.

5187917768_82308269dd_b

Italiaanse striphelden

Italië kent meer beroemde striphelden. Net als Pinokkio trok ook – ‘want zij zijn groot en ik ben klein!’ – Calimero vanuit Italië de hele wereld over. Tegenwoordig kennen veel kinderen speurneus Geronimo Stilton van wie een paar jaar terug ook een musical in Nederland te zien was.

[divider][divider]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button