Nieuws

Pinokkio mascotte WK wielrennen 2013 in Florence

Italië heeft veel striphelden voortgebracht. Een van de bekendste is Pinokkio (Pinocchio) uit Toscane. De organisatie van het wereldkampioenschap wielrennen 2013 in Florence, heeft het liegende jongetje met de lange neus nu als mascotte aangewezen voor het evenement. En dat is natuurlijk nogal opmerkelijk, net na de dopingschandalen die recent aan het licht kwamen. Het houten ventje draagt een regenboogtrui en een hoedje met hetzelfde motief.

WK wielrennen 2013 Florence

De keuze was echter al veel eerder gemaakt vertelt de organisatie: “Bovendien kijkt onze Pinokkio de toekomst met vertrouwen tegemoet. Hij lacht, heeft een positieve blik en is trots dat zijn Toscane het wereldkampioenschap wielrennen mag ontvangen.”

Pinokkio is de hoofdpersoon in het boek van de Italiaanse schrijver Carlo Collodi; in 1883 publiceerde hij Le avventure di Pinocchio. Het boek was een onmiddellijk succes.

WK 2013

Het WK begint op zondag 22 september 2013 en eindigt een week later. De wegrace op 29 september gaat over bijna 280 kilometer en kent vele klimmetjes. De wedstrijden beginnen in Montecatini Terme en Lucca, waarna er Florence wordt gefinisht. Het is de eerste keer dat in Toscane het WK plaatsvindt.

Giro d’Italia 2013

Bekijk alle etappes van de Ronde van Italië 2013.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button