Italiaanse auto'sNieuwsStile Italiano

Pinksterzondag 8 juni: Viva Italia!

Op het Italië Evenement konden autoliefhebbers al het hart ophalen met zeer exclusieve Italiaanse ‘bella’s’. 8 juni is het helemaal feest. Dan verandert het TT Circuit Assen in een enorme snoepwinkel voor de grote en kleinere autoliefhebber. Een paddock vol met meer dan 1.000 mooi opgemaakte Italiaanse schonen staan klaar. Tientallen Lamborghini’s, meer dan honderd Ferrari’s en tientallen Maserati’s en Lancia’s. En dan nog honderden Alfa Romeo’s, Fiats en heel veel motoren!

Dit jaar vindt ook nog de Super Car Sunday plaats, een nieuw onderdeel van het evenement met meer dan 100 Supercars van de bovenste plank.

Racen met je eigen Italiaan

Een leuke manier om je auto of het circuit te leren kennen is het onderdeel Recaro Track Time (Vrij Rijden). Voor  €40,- mag je 20 minuten rijden op het circuit. Een helm is verplicht en 1 passagier is toegestaan.

2e editie van de 100 Miglia Road Challenge

Lekker toeren door Noord Nederland met een stukje over de grens om op de Autobahn het gas even helemaal in de drukken. Dat is de 100 Miglia Road Challenge.  De route voert langs prachtige natuurgebieden, kastelen en monumenten en de organisatie zocht ook de lekkerste curve (bochten) uit.

Lamborghini’s

Traditiegetrouw is Viva Italia! het evenement in Nederland waar de meeste Lamborghini’s te bewonderen zijn. Van een 350 GT tot de Miura en van de Gallardo tot de Murcielago! Hoogstwaarschijnlijk komt zelfs de LM002 (Rambo Lambo genoemd).
Of het allernieuwste model ook aanwezig is, de Huracán, laat de organisatie nog even in het midden.

LaFerrari
LaFerrari

La Ferrari

Dé Supercar van Ferrari is op 8 juni te bewonderen op de stand van Munsterhuis en is daarmee een van de toppers van Viva Italia. Deze wagen heeft de beschikking over een duizelingwekkende 963 pk dat komt uit een 6,3-liter V12 motor met 800 pk. Koppel 900 NM. Daarmee zit je binnen mum van tijd in Italië!

Meer info  www.viva-italia.nl

29 juni is er weer een mooi evenement met Italiaanse auto’s, dan in Zandvoort. Lees meer.

Zelf met de auto naar Italië? Lees onze tips of bekijk de 5 mooiste routes die je echt gereden moeten hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button