Italiaanse auto'sNieuwsStile Italiano

Pinksterzondag 15 mei: Viva Italia op het TT Circuit Assen

De komende twee maanden is er weer volop te genieten van de fraaiste Italiaanse bolides. Komend weekend bijvoorbeeld in Assen tijdens Viva Italia, het weekend daarna op het Italië Evenement, 3 juli in Zandvoort tijdens Italia a Zandvoort en 10 juli in Boxtel bij het nieuwe event Concorso Italiano.

logo_vivaPinksterzondag 15 Mei keert het bekende evenement Viva Italia terug op het TT Circuit van Assen. Er is van alles te zien en te doen voor jong en oud. De mooiste bolides doen mee aan het Concorso d’Eleganza. Daar mag iedereen aan meedoen die zijn of haar Italiaans paradepaardje wil tonen.
De meeste kostbare supercars staan in de Strada Ferrari en de Via Maserati. Hier staan de meest spectaculaire exoten die ook in actie komen op het circuit. Er worden 100 Ferrari’s en veertig Maserati’s verwacht.

Meerijden met Ferrari F430 op de openbare weg kan ook. Laatst zagen we nog een oude aflevering van Wegmisbruikers waarin een van de Ferrari’s die een proefritje maakte werd bekeurd!
Voor Lamborghini is er een speciaal piazza ingericht. De Lamborghini Club Nederland haalt voor Viva Italia de meest bijzondere modellen uit binnen- en buitenland naar Assen.

[divider][divider]

Wie wil zich nou niet een keer een achte coureur voelen? In Assen kan je ‘vrij rijden’. Voor maar €40,- mogen de remmen van de eigen auto lost op het circuit.
Ook aan de Italiaanse tweewielers is gedacht want het is tenslotte Assen, het circuit waar de Italiaanse racelegende Valentino Rossi vorig jaar voor de 7e keer de Grote Prijs won. De Ducati Olanda Club organiseert een sessie vrij rijden en er is de Ducati Stuntshow met Jeremy Vonk op een Ducati 899 Panigale.

Tot slot het niet alleen olie en rubber wat de klok slaat. Er is een leuke markt met accessoires, kleding en natuurlijk lifestyle.

Meer informatie via www.viva-italia.nl

Ducati

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button