NieuwsSmaken

Picco Bella delicatessen van Piccola Italia!

De rijkdom aan heerlijke delicatessen in Italië lijkt wel oneindig. Il Giornale kan uren ronddwalen in de Italiaanse supermarkten en kruidenierswinkeltjes. De drang om alles in de kar te gooien is bijna onweerstaanbaar. Zoveel variëteiten, zoveel smaken, het duizelt ons als we keuzes moeten maken. Je hebt meerdere mensen levens nodig om ze allemaal te proeven. De auto gaat steevast twee keer zo zwaar terug naar Nederland om nooit meer mis te grijpen.

Gelukkig zijn steeds meer Italiaanse delicatessen ook hier te koop. Via internet, de locale delicatessenwinkel en soms hebben de grote supermarkten zelfs echte Italiaanse producten in de schappen. Zo werd deze week bekend dat na de Jumbo ook de Albert Hein de pasta van De Cecco in assortiment heeft opgenomen. Bij de Jumbo was ook al het grootste pastamerk Barilla te koop.

Verse Italiaanse taarten
Verse Italiaanse taarten, mmmmm!

Maar voor de echte authentieke Italiaanse streekproducten moet je bij de speciaalzaak zijn. Die heeft tegenwoordig een steeds beter assortiment. Niet alleen het aanbod maar ook de vraag groeit, zo verteld Enrico van Wanrooij van importeur GustoNL ons. Hij begon vorig jaar met een eigen lijn producten onder de naam Piccola Italia. Van Wanrooij: “De Italiaanse keuken is de grootste buitenlandse keuken in Nederland. De groei zien we op dit moment in de luxe streekproducten met een authentieke smaak en zonder toevoegingen. Zo importeren wij zowel uit Noord-, Midden- en Zuid-Italië en zoeken we de beste producten per regio uit. Mooie tomatensaus uit Sicilië, frisse witte wijnen uit Veneto, zachte olijfolijfolie uit Ligurië, stevige pasta uit Puglia, enzovoort.

En vanwaar de naam Piccola Italia? “Piccola Italia, Grande Gusto, staat voor kleine ambachtelijke Italiaanse producenten met een grote smaak. Wij zoeken kleine familiebedrijven uit die producten nog op de originele wijze produceren en daardoor nog de authentieke Italiaanse smaak hebben”

Veel ondernemers in dit segment hebben zelf ook een grote emotionele binding met de producten. Ook Enrico is Italiëgek:”Ik bel al jaren een fervent liefhebber van de Italiaanse keuken en sinds zes jaar continu op zoek naar nieuwe of vernieuwende Italiaanse producten. De passie die ik koester voor de uitzonderlijke smaken wil ik met zoveel mogelijk Nederlanders delen!”
Het logo van Piccola Italia
En waar kunnen al dat lekker kopen?
“De mensen kunnen onze producten vinden bij delicatessenwinkels, speciaalzaken en de betere horeca. Stuur ons even een mail dan geven een verkooppunt bij u in de buurt”

www.gustonl.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button