Italiaanse restaurantsNieuwsSmaken

Pianeta Terra beste Italiaan van Nederland

Restaurant Pianeta Terra uit Amsterdam is verkozen tot beste Italiaans restaurant van Nederland. In het Hilton Hotel verkoos de jury de zaak in de Beulingstraat boven de negen andere genomineerden.

Al sinds 2011 organiseert Italië Magazine de verkiezing voor de beste Italiaan van Nederland. Waar eet je net zo lekker als in Italië is de grote vraag die 4 juli tijdens de grote finale werd beantwoord. Dat Pianeta Terra uit Amsterdam al niet veel eerder deze prijs kreeg mag een wonder heten. Eigenaar en chef Fabio Antonini kookt al jaren op topniveau. Hij staat bekend om zijn innovatieve Italiaanse keuken en werkt volgens de principes van de Italiaanse Slow food organisatie.

Publieksprijs

Zoals ieder jaar is er een publieksprijs en ook die ging naar een oude bekende, Raimondi’s Villa Rozenrust in Leidschendam. Lees ons verhaal over de pionier van de Italiaanse horeca in Nederland die in 2014 ook al de publieksprijs won.

Op onderstaande foto (credits: Italië Magazine) van links naar rechts Paul van Eijndhoven (hoofdredacteur Italië Magazine), Raul Mini (manager Pianeta Terra), ambassadeur van Italië Giorgio Novello, Chef Fabio Antonini van Pianeta Terra en Roberto Payer, voorzitter van de jury.

Pianeta Terra beste Italiaan van Nederland

Winnaars 2011-2019

Bij de vorige winnaars kan je gegarandeerd authentiek Italiaanse eten. Dit zijn de toprestaurants van voorgaande jaren. In 2020 en 2021 heeft de verkiezing niet plaatsgevonden.

2019: Gio’s Cucina Casalinga uit Maastricht en Lab26 Aperitivo Club uit Hengelo (recensie).

2018: Cantina di David uit Utrecht en Risto Enoteca Pepenero uit Amsterdam

2017: Trattoria Sapori e Ricordi uit Enschede (recensie) en Eatmosfera uit Amsterdam

2016: Da Braccini uit Den Haag (gesloten) en Jammo Já uit Beesd.

2015: Schatull uit Vaals en Il Campanile uit Markelo (recencie).

2014: Segugio uit Amsterdam en Raimondi’s Villa Rozenrust uit Leidschendam.

2013: Vino e Cucina uit Den Haag en Da Pietro uit Elburg (Da Pietro is gesloten en weer gestart in Zwolle onder de naam D’Andrea’s, nominatie 2019)

2012: Mediterraneo uit Maastricht

2011: Incanto uit Amsterdam

Pianeta Terra beste Italiaan van Nederland

Pianeta Terra beste Italiaan van Nederland

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button