NieuwsSmaken

Pesto De Cecco beste review in potjes tests

Al een tijdje geleden schreven we dit lange verhaal over de lekkerste pesto uit pot, verkrijgbaar bij de Nederlandse supermarkt. In Italië zijn ze ook nieuwsgierig naar wat in de supermarkten daar de beste pesto is. En dat oordeel nemen we héééél serieus!

De Italiaanse consumentenvereniging Altroconsumo, deed dit voorjaar een test met 31 potjes uit de Italiaanse supermarkt. Daarbij keken ze niet alleen naar smaak maar ook naar prijs, voedingswaarde en authenticiteit. De Cecco pesto en die van het merk Selex kwamen als beste uit de test. Je kan De Cecco pesto ook in Nederland bij Albert Heijn kopen, voor zover wij kunnen nagaan alleen online. Het etiket ziet er wel anders uit waardoor we niet 100% zeker kunnen zijn dat het om exact dezelfde pesto gaat als in de Italiaanse potjes. Dit potje is ook iets kleiner; 190 t.o.v. 200 gram.
Selex is alleen te koop bij kleinere supermarkten in Italië.

Pesto De Cecco beste review in potjes tests
Fior fiore pesto genovese van de bekende COOP supermarkt is een uitstekende pesto uit pot

Ben je zelf in Italië dan kan je ook rustig een potje Fior fiore pesto genovese van de bekende COOP supermarkt aanschaffen. Ook die scoort goed. Tot slot is die van het grote pastamerk Barilla ook een van de betere pesto’s uit pot volgens de Italianen. En die kunnen het weten nietwaar?! Barilla is bij de Jumbo te koop.
De pesto zonder knoflook van het merk Giovanni Rana moet je echt laten staan zeggen ze.  

Veel pesticiden in potje pesto

In 2022 ontdekte het Zwitserse K-Tipp, dat bijna alle potjes supermarktpesto sporen van pesticiden bevatten. Sommige potjes wel tien verschillende soorten. In 8 van de 14 geteste producten zat het zeer giftige pyraclostrobine. De waarden van alle individuele stoffen bleven onder het wettelijke maximum, maar de Zwitsers waarschuwden wel voor de cocktail aan stoffen die samen mogelijk schadelijk kan zijn.

De Cecco vrij van pesticiden

Net als in de Italiaanse test, sprong ook bij deze test het merk De Cecco er uit. In dit potje zat geen enkel spoor van pesticiden. In de potjes van Alnatura (Migros) en Migros Selection zaten eveneens geen sporen. Alleen deze merken kan je niet in Nederland kopen. Tot slot pakte Barilla de vierde plek. Deze kreeg het predicaat goed, met sporen van ‘slechts’ twee soorten bestrijdingsmiddelen.

Pesto De Cecco beste review in potjes tests

Pesto De Cecco beste review in potjes tests

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button