Geloof en kerk in ItaliëNieuws

Paus Franciscus is de Persoon van het jaar

Paus Franciscus is de Persoon van het jaar volgens het blad Time. De paus is gekozen omdat hij nadruk legt op compassie. Niemand anders heeft volgens Time mensen zo geïnspireerd, hij heeft “een 2000 jaar oud instituut doen verschuiven”. Paus Franciscus werd verkozen voor andere kanshebbers als zangeres Miley Cyrus, NSA-klokkenluider Edward Snowden, de Russische president Vladimir Poetin en de Syrische president Bashar al-Assad.

Goed voor de economie

De populariteit van de paus legt de kerk en Italië geen windeieren. Dat wil zeggen: het is steeds drukker in de rooms-katholieke kerken nu paus Franciscus aan het roer staat. Dat lieten twee onderzoeksbureaus onlangs weten. Het Italiaanse instituut Cesnur bevroeg in een enquête 250 Italiaanse priesters, waarop meer dan de helft sprak van een significante toename in kerkbezoek.

Daarnaast zou Franciscus’ populariteit ook afstralen op het toerisme. De gemeente Rome meldt dat ze dit jaar al zeven procent meer toeristen heeft verwelkomd en het aantal Zuid-Amerikanen nam zelfs toe met twintig procent, Of ook de ondernemers in Rome profiteren van trekpleister Franciscus, is nog maar de vraag. Zuid-Amerikanen staan er volgens de gemeente om bekend dat ze de hand op de knip houden.

Lees ook ons verhaal over een pelgrimage in de voetsporen van Franciscus van Assisi.Link

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button