Geloof en kerk in ItaliëItalië en maatschappijKunst, film, muziekNieuwsStile Italiano

Paus bezoekt België in 2024

De paus brengt in 2024 een bezoek aan België. De datum is nog niet bekend, maar wel dat het bezoek ter ere is van het zeshonderdjarig bestaan van de Katholieke Universiteit Leuven.

De gezondheid van de paus is broos en daarom reist hij liever niet meer zo veel. Toen het bestuur van de universiteit en de Belgische bisschoppenconferentie hem uitnodigde, waren de verwachtingen dan ook niet hoog. De blijdschap wat groot toen hij in een interview liet weten komend jaar een of twee dagen af te reizen. De datum staat dus nog niet vast, maar men denkt dat het in de tweede helft van het jaar zal zijn omdat dan de festiviteiten voor het jubileum op het programma staan. Dat duurt nog even en dus is het de vraag of de gezondheid van de paus een bezoek tegen die tijd nog toelaat. Zijn reizen worden steeds vaker geannuleerd.

Het bezoek zou mede samenhangen met de goede relaties die Franciscus heeft met een Belgisch textielbedrijf, dat ook een vestiging heeft in Argentinië waar hij vandaan komt. Toen hij nog geen paus was bezocht hij België ook al een keer. Vooral van de stad Brugge was hij toen enorm onder de indruk.

Laatste keer in 1995

Het is alweer even geleden dat een paus België bezoekt. De laatste keer was een kort bezoek van Johannes Paulus II in 1995.
In mei 1985 was de paus in Nederland en dat was ook de enige en laatste keer dat een paus deze reis maakte. Het was niet bepaald een succes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button