NieuwsReceptenSmaken

Pasta pesto met Rio Mare Tonijn in Olijfolie

Pasta pesto is een heerlijke en eenvoudige klassieker die je ieder seizoen op tafel kan zetten. Doe er een keer tonijn bij voor de extra mediterrane smaakt. Hier het recept voor Pasta pesto met Tonijn.

Ingrediënten voor 4 personen

  • 3 blikjes Rio Mare Tonijn in Olijfolie 80g
  • 350g penne
  • 200g mozzarella
  • 1 tomaat
  • 50g extra vierge olijfolie
  • 2 handjes basilicum
  • 1 el pijnboompitten
  • 30g Parmezaan
  • 1 el verse roomkaas
  • Zout

Bereidingswijze

  1. Breng het water aan de kook en voeg een snufje zout toe.
  2. Was ondertussen de basilicum en rooster de pijnboompitten even kort in een pan zonder olie of boter. Meng door elkaar met de olie, Parmezaan en de roomkaas. Maal in de keukenmachine tot pesto.
  3. Snijd de mozzarella en de tomaat in kleine blokjes en meng door elkaar met de tonijn.
  4. Kook de pasta, giet af en maak aan met de pesto. Voeg vervolgens mozzarella, tomaat en tonijn toe.
  5. Geniet van dit typisch Italiaanse gerecht!

Meer over Italiaanse vis lees je in dit verhaal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button